of 59082 LinkedIn

Ondertekening bestuursakkoord omgevingswet

Ondertekening bestuursakkoord omgevingswet. Hoe gaan we gemeenten voorbereiden op hun grotere rol in het fysieke domein?
Reageer

Onder leiding van Co Verdaas is de afgelopen maanden gewerkt aan een akkoord waarin het Rijk, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Interprovinciaal Overleg (IPO)  en de Unie van Waterschappen (UNIE) afspraken hebben gemaakt over de invoering van de Omgevingswet. Het bestuursakkoord heeft als doel om de gezamenlijke koers te bepalen. Hierdoor kan de wet op een goede manier worden gebruikt vanaf het moment dat die in werking treedt.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), Jan van Zanen (VNG), Peter Glas (Unie), Johan Remkes (IPO) zetten op woensdag 1 juli op de Binckhorst in Den Haag hun handtekening onder dit akkoord. Lees hier het complete persbericht.

 

Het is goed dat er nu al afspraken liggen over hoe we gemeenten gaan voorbereiden op hun grotere rol in het fysieke domein en dat we het proces in stappen opknippen. Dit bestuursakkoord biedt daarvoor een uitstekende basis. Het was tevens bijzonder dat de ondertekening van dit akkoord plaatsvond op de dag dat de Omgevingswet is aangenomen in de Tweede Kamer.

 

Meer weten over de omgevingswet en de effecten voor uw organisatie? Co Verdaas van Over Morgen inspireert u graag.

 

Contactpersoon:

Co Verdaas, 06 43 26 40 85 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers