of 59281 LinkedIn

OMtrend mobiliteit & data | 27 juni

OMtrend mobiliteit & data | 27 juni. Data helpt ons om onze huidige infrastructuur slimmer te benutten en een duurzaam mobiliteitssysteem te ontwerpen, passend bij de doelgroep
Over Morgen Reageer

Mobiliteit is een basisbehoefte en essentieel voor zowel sociale als economische ontmoetingen. We willen slimmer, sneller én ook schoner reizen. Om op deze behoefte in te kunnen spelen is inzicht nodig. Bijvoorbeeld in vervoersbewegingen en in oplaadlocaties voor elektrische voertuigen. Data helpt ons om onze huidige infrastructuur slimmer te benutten en een duurzaam mobiliteitssysteem te ontwerpen, passend bij de doelgroep. Dit sluit aan bij de conclusie van de Raad voor Infrastructuur en Leefomgeving. Zij concludeert dat voortdurend investeren in capaciteitsuitbreiding van weg en spoor niet langer dé oplossing voor het bereikbaar houden van Nederland.

De investeringsstrategie moet meer aansluiten bij de technologische veranderingen van de vervoersmogelijkheden, de veranderende reisbehoefte en het toenemend belang van duurzame mobiliteit. Dit is wat de RLI concludeert in zijn advies ‘Van B naar Anders: Investeren in de mobiliteit voor de toekomst’. Met de data-tooling van Over Morgen bieden wij inzicht in deze veranderingen. Deze analyses maken we op kaart visueel zichtbaar als vertrekpunt voor beleidsmakers, een discussie of een concrete aanpak.

 

Programma en locatie
15.15 uur – Presentatie rapport RLI door Co Verdaas collega en hoogleraar gebiedsontwikkeling
16.00 uur – Quickcharge sessie: ontwerp duurzaam mobiliteitssysteem
17.00 uur – Borrel op het dakterras met showcase dataproducten duurzame mobiliteit

Over Morgen, Kleine Koppel 26 in Amersfoort

 

Hier aanmelden

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers