of 64277 LinkedIn

Mobiliteit Merwedekanaalzone

Mobiliteit Merwedekanaalzone. In het woningbouwproject Merwedekanaalzone zijn er grote ambities op het gebied van duurzame mobiliteit
Over Morgen Reageer

Over Morgen is door de Gemeente Utrecht en betrokken projectontwikkelaars geselecteerd als Kwartiermaker Mobiliteit voor de oprichting van het Mobiliteitsbedrijf voor de Merwedekanaalzone. Senior adviseurs Edvard Hendriksen en Ferdinand Michiels worden ingezet voor deze mooie opdracht.

In het woningbouwproject Merwedekanaalzone zijn er grote ambities op het gebied van duurzame mobiliteit, zoals een parkeernorm van maximaal 0,3 per woning en parkeren-op-afstand. Ook is er een grote rol weggelegd voor deelmobiliteit, een MaaS-platform en een autoluw gebied.

Edvard: “We helpen de eigenaren met het opstellen van een definitief businessplan en de businesscase voor de oprichting van het nieuwe mobiliteitsbedrijf. Dit is het eerste project in Nederland waarbij een mobiliteitsbedrijf voor zo’n grote gebiedsontwikkeling daadwerkelijk van concept naar uitvoering gaat.”

Ferdinand: “Bij de oprichting van een bedrijf moet er ook oog zijn voor een gedegen governance. Zowel vanuit de marktpartijen als de gemeente. We kijken intern naar sturing en beheersing, maar ook extern naar de wijze van toezicht en verantwoording. Dit moet direct goed ingeregeld worden, ook voor de langere termijn.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers