of 59250 LinkedIn

Me, myself and I

AfbeeldingDit bijna 80 jaar oude liedje is inmiddels al vele malen gecoverd. Het liedje gaat over de liefde, maar ik heb altijd een vrij negatieve associatie bij de titel. Het doet mij wat egoïstisch aan, terwijl het liedje zelf best wel leuk is. Ik zou dit nummer graag even misbruiken en het projecteren op een actuele ontwikkeling. Volg je mij nog?

Even van voor af aan:
De leefbaarheid van onze steden staat onder druk. De parkeerdruk is hoog, de luchtkwaliteit onder de maat en de doorstroming onvoldoende. Reden temeer om een oplossing te zoeken. Overheden willen doelstellingen omtrent CO2 uitstoot en luchtkwaliteit halen en burgers weer schone lucht inademen en

plezierig in de stad wonen. Maar hoe gaan we dit bereiken?

 

Auto’s staan gemiddeld 95% van de tijd stil. Zou het niet mooi zijn om deze beter te benutten? De deeleconomie is in opmars en autodelen gaat impact hebben. De nadruk verschuift van bezit naar gebruik, van mijzelf naar samen. Laten we daar vandaag mee starten. Autodelen verlaagt de verkeersdrukte, parkeerdruk, CO2 uitstoot, kosten en het aantal autokilometers. Het heeft ook een mooi sociaal component doordat het bewoners met elkaar in contact brengt.

 

Wij hebben als doel om gebruikers comfortabel kennis te laten maken met autodelen, zodat zij niet meer anders willen. Voor iedereen is een passend concept; onderling delen met je buren, vanuit een buurt/wijk/vereniging, als particulier via een platform, of gebruik makend van een collectief in een stad.

De deeleconomie breekt momenteel door. Kleine initiatieven groeien explosief. Waar Airbnb woonruimte deelt en via Peerby producten worden uitgeleend kan autodelen niet achter blijven. Er zijn volop ideeën bij bewoners en bedrijven, en overheden formuleren stevige ambities. Alle ingrediënten voor een versnelling zijn aanwezig. Wij van Over Morgen kennen de verschillende partijen en brengen ze graag bij elkaar, zodat we samen aan concreet resultaat gaan werken. We zijn pas tevreden als de deelauto er staat. Of eigenlijk pas als die rijdt!

 

Even terug komend op het liedje. In plaats van ‘me, myself ame, myself and ind I’ snap je wellicht dat ik het liever houd bij ‘ik, jij en wij’. Ik zie de inzendingen voor een nieuwe songtekst graag tegemoet!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers