of 65101 LinkedIn

Martijn van Lier

 

Martijn vindt zijn passie in het verduurzamen van het huidige energiesysteem en is thuis in alle vormen van duurzame (warmte)techniek. Hij is goed met mensen en weet de belangen van stakeholders te verbinden. Een kritische randvoorwaarde voor succes. Dat is belangrijk, want Martijn is pas tevreden als het gewenste resultaat is geboekt. Bij Over Morgen pakt Martijn die projecten op waar men de energietransitie ambitie ook daadwerkelijk wil gaan realiseren.

martijn.vanlier@overmorgen.nl
06 10 19 93 19

LinkedIn


 • Uitvoeringsfase van de warmtetransitie. Tips voor starten met een wijkaanpak: koppelkansen.

  Tips voor starten met een wijkaanpak: koppelkansen

  Reageer

  Op verschillende plekken in Nederland wordt een begin gemaakt met de uitvoeringsfase van de warmtetransitie. Gemeenten gaan samen met stakeholders en bewoners aan de slag in een wijk om deze aardgasvrij te maken. Starten met een wijkaanpak, hoe doe je dat?


  Deel 1: koppelkansen.

 • Aardgasvrij lokaal #waarmaken in Amsterdam Oud-West

  Reageer

  Betaalbaar, duurzaam en lokaal aardgasvrij worden: dat is de missie van energiecoöperatie Ketelhuis WG in Amsterdam Oud-West. Zij willen bewijzen dat dit gewoon kan in hun wijk. ‘Het is een lang en ambitieus traject met veel hobbels, maar langzaam zetten we goede stapjes’, zegt Martijn van Lier. Hij is vanuit Over Morgen betrokken bij dit mooie project.

 • Gemeentes, keer het tij bij herstructureringsplannen

  2 reacties

  Binnen nu en een paar decennia zullen veel gasleidingen langzaam maar zeker verdwijnen. Daar komen vooral dikkere elektriciteitskabels en warmtenetten voor in de plaats. ‘Gemeentes, verspil alsjeblieft geen tijd en geld, maar zorg dat de energietransitie en zeker de warmtetransitie integraal onderdeel uitmaakt van alle herstructureringsplannen’, zegt Martijn van Lier.

 • Van Klimaatakkoord naar wijk voor wijk aardgasvrij

  2 reacties

  AfbeeldingVeel belangenorganisaties en politieke partijen vielen na de presentatie over elkaar heen om te reageren. De stofwolken zijn opgetrokken. Het is tijd om weer terug te keren naar de dagelijkse realiteit. Het vooruitzicht dat u en wij hebben is dat we onze woningen de komende decennia niet meer gaan verwarmen met aardgas. Die ombouw, zeg maar gerust ingrijpende verbouwing, gaat straks naar een tempo van 200.000 tot 300.000 woningen per jaar. Dat is een operatie die complexer is dan de Deltawerken, niet alleen in technisch maar vooral in sociaal-maatschappelijk opzicht. Geen wonder dat wij met ons allen afvragen: ”Hoe dan?”

 • Lopen we te hard van stapel met aardgasvrij?

  Reageer

  Afbeelding“Aardgasvrij, een ambitieus streven maar belachelijk hoe snel dit allemaal er doorheen wordt gedrukt.” Dat was de reactie van een projectontwikkelaar waarmee ik afgelopen weekend sprak op de invoering van de wet VET die per 1 juli geldt.

 • Collectieve warmte: vloek of zegen?

  Reageer

  AfbeeldingIedere student of beginnend onderzoeker die een antwoord moet vinden op deze vraag zal zich vrij snel op het onderwerp stukbijten. Niet omdat er geen informatie te vinden is. Aan meningen geen gebrek. Waar de één verwijst naar een achterhaald systeem uit de voormalige Sovjet-Unie, noemt een ander het de redding voor de energietransitie. De argumenten vliegen om de oren en de onderzoeker zal snel tot de conclusie komen dat de situatie veel op een loopgravenstrijd lijkt. De stellingen zijn ingenomen en als er een poging wordt gedaan om de strijd te beslechten, schiet men nauwelijks iets op en valt terug op de vertrouwde stelling.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers