of 60715 LinkedIn

Maak jouw gemeente snel en eenvoudig ‘Omgevingswetproof’

Maak jouw gemeente snel en eenvoudig ‘Omgevingswetproof'. Wat moet jouw gemeente nog doen?
Over Morgen Reageer

In december verwachten we de integrale voortgangsbrief van het kabinet over de regelgeving en de implementatie van de Omgevingswet. Dan horen we ook wanneer de wet in werking zal treden. Wat moet jouw gemeente nog doen om ‘Omgevingswetproof’ te worden? Over Morgen biedt een steuntje in de rug. Met onze quickscan weet je wat er moet gebeuren om te voldoen aan de minimale implementatie eisen van de ‘Roadmap Omgevingswet’ van de VNG.

De ‘Roadmap Omgevingswet’ van de VNG geeft richtlijnen voor de minimale vereisten waar een gemeente aan moet voldoen. Maar waar staat jouw gemeente nu in de veranderopgave en welke stappen zijn nog nodig om te voldoen aan de eisen van de Omgevingswet?

Met de quickscan ‘Klaar voor de Omgevingswet’ van Over Morgen geven we op basis van de VNG-Roadmap een duidelijk beeld van de stand van zaken van de implementatie van de Omgevingswet binnen jouw gemeente. Resultaat is een handig routeplan om de eindsprint in te kunnen zetten.

Wat gaan we doen

  1. Startgesprek: We maken kennis, delen alle informatie en plannen de bijeenkomsten.
  2. Veranderopgave voor jullie gemeente bepalen: Twee Bijeenkomsten met betrokken medewerkers om de confrontatiematrix uit te werken (zie hieronder): Wat moeten we doen, hoe doen we het nu, wat is dan de veranderopgave en welke keuzes maken we daarin?
  3. Jouw routeplan uitwerken.
  4. Het resultaat: een eigen routeplan met advies over jullie veranderopgave en een praktisch stappenplan voor de verdere implementatie.

Binnen 8 weken zorgen we ervoor dat jouw gemeente inzicht krijgt welke stappen er gezet moeten worden om binnen en jaar te voldoen aan de minimale vereisten van de Omgevingswet. We kunnen deze stappen van de quickscan uitbreiden met bijeenkomsten voor het MT, de gemeenteraad of het college.

Confrontatiemix

 

Na deze quickscan begeleiden we je desgewenst bij de uitvoering van het routeplan, zodat jouw gemeente straks helemaal Omgevingswetproof is. Onze collega Danielle Reek, adviseur Omgevingswet, vertelt je meer en denkt graag mee over de situatie in jouw gemeente. Neem contact met haar op via danielle.reek@overmorgen.nl of 06 82 30 72 69.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers