of 64231 LinkedIn

Kwetsbare gebieden op de kaart met Missing Maps

Kwetsbare gebieden op de kaart met Missing Maps. Bijdragen aan het goede doel
Over Morgen Reageer

Elk jaar worden ruim 200 miljoen mensen getroffen door humanitaire of natuurrampen waarbij vele doden vallen. Veel van de plaatsen waar deze rampen plaatsvinden ontbreken letterlijk op elke kaart. Bij Over Morgen helpen we graag mee om deze plekken op de kaart te zetten vanuit onze missie voor een toekomstbestendige leefomgeving en als datagedreven adviesbureau.

Missing Maps is een open samenwerkingsproject van het Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen waarin vrijwilligers kwetsbare plaatsen in ontwikkelingslanden in kaart brengen, zodat (lokale) NGO’s deze kaarten en gegevens kunnen gebruiken om beter te reageren op crises die deze gebieden raakt. HIerdoor missen hulpverleners geen informatie om waardevolle beslissingen te nemen voor hulpverlening.


Afbeelding


Bij Over Morgen en onze partnerorganisatie Arcadis werken veel mensen die dagelijks bezig zijn met het gebruiken en/of maken van kaarten (GIS). En we werken dagelijks aan thema’s als klimaatadaptatie en het verduurzamen van de leefomgeving.

 

In ons werk speelt data een belangrijke rol. Hierdoor konden we gemakkelijk een steentje bijdragen aan het goede doel. Onder het genot van een biertje en pizza is een groep jonge enthousiaste collega’s aan de slag gegaan om kwetsbare gebieden in Nigeria, waar sprake is van overstromingsgevaar, in kaart te brengen.


Arcadis organiseerde hiervoor een Mapathon: 2 uur lang non-stop kwetsbare gebieden in kaart brengen en wij deden enthousiast mee. Niet alleen was het een gezellige sessie, maar ook hebben we met zijn allen wat kunnen bijdragen aan het goede doel. Een gouden combinatie.


Afbeelding


Wil je zelf ook bijdragen? Dat kan gemakkelijk! Gaar naar de website van Missing Maps en meld je aan. Bijzondere computerskills zijn niet nodig.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers