of 64277 LinkedIn

Jeroen Roeloffzen

Projectmanager bij Over Morgen.

Lees hier meer


 • Een andere kijk gaat de energietransitie helpen

  Reageer

  AfbeeldingAdviseur Jeroen Roeloffzen ging op uitnodiging van Onno de Zwart tijdens de ‘kantooravond’ van het Verwey-Jonker Instituut eens met een heel andere doelgroep in gesprek dan hij gewend is. Hij nam hen mee in ‘de wereld van de energietransitie’. Dit leverde niet alleen het publiek, maar ook Jeroen zelf nieuwe inzichten op.

 • Regionale energie- en klimaatstrategieën: Van papier naar realisatie in de praktijk!

  Reageer

  AfbeeldingDe energietransitie komt in sneltreinvaart op ons af, als belangrijke speler en in de rol van regisseur voelen gemeenten dat ze in actie moeten komen. In veel gevallen ontbreekt het deze lokale overheid aan capaciteit, bestuurlijke daadkracht en (financiële) ruimte om met volle overgave aan de transitie ambities te werken.  Studies tonen daarbij aan dat de opgave niet binnen de grenzen van stedelijke gemeenten opgelost kan worden, bovengemeentelijke samenwerking is nodig. Op nationaal niveau is het beeld dat de schaal van de regio een geschikte schaal kan zijn om krachten te bundelen en succesvol te komen tot een vrijwel klimaatneutraal Nederland in 2050.

 • ''Het is af''. Of toch niet?

  Reageer

  AfbeeldingDe verkiezingen voor de gemeenteraden in Nederland zijn net achter de rug. Het formeren is begonnen en over hopelijk niet al te lange tijd zijn er nieuwe college’s die hun verkiezingsbeloftes werkelijkheid mogen gaan maken, alle succes daarbij nieuwe wethouders, werk aan de winkel.

 • Is de energietransitie gebaat bij een regionale samenwerking?

  Reageer

  De afgelopen 1,5 jaar heb ik namens de VNG binnen de Green Deal Regionale energiestrategieën de regio West-Brabant mogen begeleiden in het opstellen van een regionale energiestrategie. In deze strategie moest staan: Wat is de opgave voor de regio als er in 2050 sprake is van een energieneutrale regio, welke ruimtelijke impact heeft dit en hoe zorgt de regio ervoor (organisatie, middelen, agenda) dat uitvoering hiervan versneld ter hand wordt genomen. Deze week is de definitieve regionale energiestrategie West-Brabant (RES WB) aangeboden aan de regio, betrokken stakeholders en Green Deal partners. De titel ONS 2050 benoemd in essentie wat er te doen staat: Met zijn allen volop aan de slag om ambities waar te maken!

 • Duurzaamheid is niet moeilijk, het is simpel!

  Reageer

  Afbeelding

   

  “Ik drink gewoon op het juiste moment koffie met de juiste mensen en dan krijg je ze wel mee in je duurzame ambities.” Aan het woord is Ite Meints, programmamanager duurzaamheid van de gemeente Dronten. “Is het echt zo simpel?”, is een vraag uit de zaal. Na een middag klantcafé is de conclusie: JA!

 • Van verdriet en angst naar trots en hoop

  Reageer

  Ik ben in de trein onderweg naar huis na een goede afspraak in Den Bosch. Mijn laptop heb ik meegegeven aan collega Jan Jaap voor onderhoud. Dat geeft mij de tijd, op aanraden van collega Gerwin, om de film Before the Flood te kijken van een van mijn filmhelden Leonardo DiCaprio. Vrolijk verlaat ik Den Bosch om vervolgens verdrietig in Den Haag uit te stappen. Onze wereld gaat kapot! Met betraande ogen loop ik over het perron. Hoe heeft het zover heeft kunnen komen?

 • Stop met de top down Klimaattop!

  Reageer

  AfbeeldingHet is natuurlijk prima dat overheden met elkaar afspraken maken over klimaatdoelstellingen. Wat ze daarbij vaak vergeten is dat uiteindelijk vooral de individuele bewoners en bedrijven het moeten doen. We moeten daarom nu echt eens stoppen met het organiseren van de top down Klimaattoppen. In Parijs zijn internationale afspraken gemaakt, op nationaal niveau hebben wij een SER akkoord en via de VNG zijn er in alle regio’s van Nederland  afspraken gemaakt hoe we de benodigde energietransitie vorm dienen te geven. En het resultaat: niet helemaal wat we ervan verwacht hadden denk ik zo.

 • Eigen energie eerst!

  Reageer

  Het is zomer en het regent pijpenstelen. Het ideale moment om zonnepanelen op mijn woning te laten installeren. Einde van de middag liggen er, met dank aan 2 stoere mannen uit Scheveningen, 10 panelen op mijn dak en ben ik officieel energieleverancier van mijn eigen woning. Mijn eigen energie eerst voordat ik afneem van de, weliswaar duurzame, energieleverancier. Dat geeft eigenlijk wel een erg goed gevoel. 5 jaar geleden was ik helemaal niet bezig met hernieuwbare energie. En ook niet met hoe ik zo weinig mogelijk energie zou kunnen verbruiken. Nu heb ik mijn woning uit 1895 aanzienlijk verduurzaamd, heb ik zonnepanelen en ga ik een hybride auto rijden. Hoe is dat zo gekomen vroeg ik mij af?

 • Bouw je droom, Chinese style!

  Reageer

  De afgelopen en komende dagen waren we ter plaatse in gesprek met Chinese bedrijven over elektrisch vervoer. We onderzoeken of Over Morgen een bijdrage kan leveren met onze kennis op het gebied van duurzaamheid en laadinfrastructuren. Met deze blog geven we een korte blik op wat we dagelijks meemaken.

 • Keukentafelgesprekken

  Reageer

  De afgelopen en komende dagen zijn we ter plaatse in gesprek met Chinese bedrijven over elektrisch vervoer. We onderzoeken of Over Morgen een bijdrage kan leveren met onze kennis op het gebied van duurzaamheid en laadinfrastructuren. Met deze blog geven we een korte blik op wat we dagelijks meemaken.

 • De kop is eraf - Shenzhen meets Over Morgen

  Reageer

  De komende dagen gaan we ter plaatse in gesprek met Chinese bedrijven over elektrisch vervoer om te onderzoeken of Over Morgen een bijdrage kan leveren met onze kennis op het gebied van duurzaamheid en laadpaalinfrastructuren. Met deze blog geven we een korte blik op wat we dagelijks meemaken.

 • Ondernemende wethouders gezocht!

  Reageer

  Ik ben op zoek naar wethouders die de komende 4 jaar willen ondernemen! Die graag aan de slag willen met het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad in hun gemeente.

 • De Duurzame Haagse wijkaanpak zet door in 2014

  Reageer

  Van nature kijk ik graag vooruit, maar in deze blog kijk ik terug op een jaar Haagse wijkaanpak participatie in duurzaamheid. Wat zie ik in Den Haag gebeuren? Wat gaat goed en wat kan nog beter? In dit vierde en laatste deel van mijn serie blogs over de kracht van de Haagse aanpak van participatie in duurzaamheid neem ik u graag mee om de balans eens op te maken voordat we 2014 inrollen.

 • De kracht van de Haagse Participatie aanpak in duurzaamheid

  Reageer

  Deel 3: De inhoud is aan 'De gewone man'

  Er is een overdaad aan prijzen, lintjes en awards voor duurzame projecten met een hoog ‘ons kent ons’ gehalte. “De echte doorbraken blijven uit” stelt hoogleraar Jan Rotmans in zijn artikel in de Trouw van 20 oktober jl.

 • De kracht van de Haagse Participatie aanpak in duurzaamheid

  Reageer

  Deel 2: Start met duurzame koplopers

  “De vereniging Vogelwijk Energie (k) houdt op woensdagavond 2 oktober in het Maris College Houtrust een thema-avond met als centrale vraag: Hoe maken we de Vogelwijk Energieneutraal? Gastspreker Hermijn Wijffels, ex topman bij Rabobank en nu hoogleraar Duurzaamheid Universiteit Utrecht en voorzitter van de SER”. (bron: www.vogelwijkonline.nl)

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers