of 59250 LinkedIn

Jan van der Meer wordt warmteregisseur MRA

Overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) gaan zich gezamenlijk inzetten om een regionaal warmtenet te realiseren.
Reageer

Overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) gaan zich gezamenlijk inzetten om een regionaal warmtenet te realiseren.

Maar liefst 25 partijen tekenden hiertoe op donderdag 4 juni op het provinciehuis van Noord-Holland een samenwerkingsovereenkomst. Jan van der Meer zal namens Over Morgen de functie van warmteregisseur invullen. Hij krijgt de verantwoordelijkheid voor het uitvoeringsprogramma.

In de Metropoolregio Amsterdam is een overschot aan (industriële) restwarmte, die nu onbenut in de lucht of het oppervlaktewater verdwijnt. De MRA is met zijn dichte bevolkingsgraad en bedrijvigheid ideaal om slimme en open warmtenetten aan te leggen. Grote én kleine producenten kunnen hier hun warmte aan leveren en vele huishoudens en bedrijven kunnen hiervan profiteren.

 

Win-win

De 25 partijen die de overeenkomst hebben ondertekend, gaan zich samen inzetten om deze restwarmte te gebruiken voor de centrale verwarming en warm tapwater van woningen en bedrijven. Energie die anders verloren gaat, wordt zo hergebruikt. Dat is beter voor het klimaat én voor de regionale economie.

 

Programmaregisseur

Een van de belangrijkste eerste stappen binnen de samenwerkingsovereenkomst is de aanstelling van een onafhankelijke warmteregisseur die het programma verder gaat uitwerken en het aanspreekpunt wordt voor de regio. Kersverse regisseur Jan van der Meer: “Metropoolregio Amsterdam heeft forse ambities met warmte. Dat wordt alleen maar een succes als we er gezamenlijk onze schouders onder zetten. We moeten het willen, het moet financieel haalbaar zijn en we streven naar tevreden klanten. Bedrijven, tuinders, huurders en particuliere woningeigenaren verdienen een eerlijke prijs voor warmte. In Nijmegen heb ik ondanks vele barrières met succes een warmtenet gerealiseerd. Met dezelfde gedrevenheid ga ik nu in de metropoolregio aan de slag.”

 

Lees hier het volledige persbericht.

 

Jan van der Meer
06 53 22 52 54 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers