of 59162 LinkedIn

Ideeën herbestemming school gezocht

Ideeën herbestemming school gezocht door gemeente Borne.
Reageer

De gemeente Borne nodigt marktpartijen uit om ideeën in te dienen voor de herbestemming van de leegstaande schoollocatie De Zonnebloem in de wijk Tichelkamp. Met het project “Borne schoolt om” wil de gemeente op die manier al aan de voorkant ruimte geven aan de creatieve en innovatieve ideeën van marktpartijen zoals ontwikkelaars, architecten, adviesbureaus en investeerders. Over Morgen heeft het project in opdracht van de gemeente Borne vormgegeven en voert het proces samen met de gemeente uit.

Doelen herbestemming
De herbestemming van De Zonnebloem zal de school en directe omgeving een nieuwe betekenis geven voor de buurt. Daarnaast dient de herbestemming bij te dragen aan de verduurzaming van het vastgoed en moet het uiteraard een haalbaar plan zijn. Deze drie doelen vormen de belangrijkste uitgangspunten bij de herbestemming en zijn dan ook zwaarwegende selectiecriteria bij de beoordeling van de ingediende ideeën. Het proces van het ophalen van ideeën, het selecteren van het meest kansrijke idee en het uitwerken tot een plan gaat stap voor stap.

 

Inspiratieavond
Op 26 april organiseert de gemeente Borne een inspiratieavond op locatie. Tijdens deze avond worden inspirerende voorbeelden gegeven van herbestemde schoollocaties en is het mogelijk nadere informatie over het gebouw en het verdere proces te krijgen. Daarnaast kan kennis worden gemaakt met (andere) investeerders, ontwikkelaars, buurtbewoners, ondernemers, kunstenaars, visionairs, en dergelijke. Want samen kom je tot betere ideeën.

 

Aanmelden voor de inspiratieavond (van 19:00 tot 21:30) kan door een e-mail te sturen naar s.swart@borne.nl. Ideeën voor de herbestemming kunnen tot 5 juni 2016 worden ingediend via de projectwebsite www.borneschooltom.nl. In juli vindt een expositie plaats, waarbij de partij met het beste idee wordt geselecteerd voor verdere planontwikkeling.

 

Meer weten? Neem contact op met Dave Alberts: 06 47 66 69 91 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers