of 65378 LinkedIn

Gerwin Hop

Projectmanager Over Morgen.

Lees hier meer


 • Overheidsgaranties nodig voor duurzame financiering

  Reageer

  AfbeeldingOp 26 oktober was de klimaattop. Nederland wil als “Startup Delta” voorop lopen in cleantech ontwikkeling en zo in 2050 CO2 neutraal worden. Die energietransitie vereist twee zaken: bedrijven met nieuwe duurzame business ideeën en geld. Maar de financiële instellingen die dat geld moeten verstrekken ontlenen hun zekerheid aan bewezen businessmodellen of resultaten uit het verleden. Ze zijn niet ingesteld op vernieuwing. Zie hier de spagaat waar je als vernieuwend, duurzaam ondernemer in terecht komt.

 • Nederlandse "Exit" uit Europese duurzaamheidsdoelstellingen

  1 reactie

  AfbeeldingHet continent Noord-Amerika wordt steeds groener. Net terug uit de States lees ik het bericht dat de USA, Mexico en Canada getekend hebben voor 50% hernieuwbare energie binnen 10 jaar. Dat sluit aan bij het enthousiasme dat ik in toenemende mate zie bij Amerikanen voor duurzame oplossingen.

 • Miljarden met duurzame doorbraak!

  Reageer

  AfbeeldingOp het NY-GEO 2016 congres rekende de directeur van de New York State Enery Research Department voor dat met het verduurzamen van twee miljoen woningen in New York State minimaal 50 miljard dollar gemoeid is. Het verduurzamen van de bedrijven in dezelfde staat vergt minimaal een even groot bedrag. De directeuren zijn in gesprek met Wall Street investeerders die staan te popelen om te investeren. Om die investeringen aan te jagen heeft de directeur een potje van vijf miljard ter beschikking. Ik zat op dat moment in de zaal tussen 150 vertegenwoordigers uit de warmtepomp industrie. Veelal kleine MKB ondernemers. “Believers”, die strijden voor de goede zaak van duurzame warmte en met elkaar vorig jaar 1000 warmtepomp systemen geplaatst hebben.

 • Onze kennis in Amerika

  Reageer

  Afbeelding“Wat doe ik mezelf toch aan?” Dat vraag ik mezelf de laatste tijd regelmatig af. Met een complete renovatie van onze nieuwe woning, topdrukte op kantoor en nauwelijks tijd voor vrouw en kinderen, zat ik laatst toch aan de andere kant van de wereld. In de snerpende koude van Boston. En waarom? Ja, waarom eigenlijk?

 • Warmtevisie Kamp, verschillende kampen?

  1 reactie

  Pas geleden presenteerde minister Kamp zijn warmtevisie, waarin het kabinet aangeeft zo snel mogelijk van gas af te willen. Waarom, en vooral hoe moet dat gebeuren?

 • Hollandse luchten

  Reageer

  De afgelopen en komende dagen zijn we ter plaatse in gesprek met Chinese bedrijven over elektrisch vervoer. We onderzoeken of Over Morgen een bijdrage kan leveren met onze kennis op het gebied van duurzaamheid en laadinfrastructuren. Met deze blog geven we een korte blik op wat we dagelijks meemaken.

 • De potentie van de taartenwinkel

  Reageer

  De komende dagen zijn we ter plaatse in gesprek met Chinese bedrijven over elektrisch vervoer. We onderzoeken of Over Morgen een bijdrage kan leveren met onze kennis op het gebied van duurzaamheid en laadinfrastructuren. Met deze blog geven we een korte blik op wat we dagelijks meemaken.

 • Consument gericht denken in China

  Reageer

  De komende dagen zijn we ter plaatse in gesprek met Chinese bedrijven over elektrisch vervoer. We onderzoeken of Over Morgen een bijdrage kan leveren met onze kennis op het gebied van duurzaamheid en laadpaalinfrastructuren. Met deze blog geven we een korte blik op wat we dagelijks meemaken.

 • De 3D structuurvisie; hoe nu verder?

  Reageer

  Blijvend in gesprek met de stad

  De gemeente Oud-Beijerland wil na de positieve ervaringen met de online 3D structuurvisie het platform blijvend “in de lucht” houden. Ze wil één centrale plek op het net creëren waar mensen met de gemeente en elkaar in gesprek kunnen over ruimtelijke ontwikkeling. Dit vereist dat het internetplatform, nog meer dan nu het geval is, uitnodigt om ideeën te geven en vragen te stellen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door ervaringen en meningen van bewoners een prominente plek te geven.

 • Welk effect heeft de structuurvisie 2.0 op de organisatie en de omgeving?

  Reageer

  De structuurvisie 2.0: de online, interactieve 3D structuurvisie

  Over Morgen is door de Gemeente Oud-Beijerland benaderd om gezamenlijk op een nieuwe manier invulling aan hun structuurvisie te geven. De interactieve online structuurvisie moest een platform worden, waarop de gemeente niet alleen haar concrete (toekomstige) projecten in 2D en 3D laat zien, maar ook haar beleidsvoornemens of zelfs haar vage wensen voor een gebied.

 • De “nieuwe” structuurvisie geeft ruimte voor samenwerking met de markt

  Reageer

  Samen werken aan de toekomst van de gemeente
  In deze tijd hebben veel gemeenten de mond vol van co-creatie, participatie en actief burgerschap. Allemaal termen die impliceren dat bewoners of ondernemers veel in de melk te brokkelen hebben bij het bepalen van de toekomst van de gemeente. Maar het is meer regel dan uitzondering dat de gemiddelde structuurvisie met name beschrijft hoe de gemeente vindt dat de toekomst er uit moet zien in plaats van haar burgers.

 • De structuurvisie als marketinginstrument

  Reageer

  Marktgericht denken als leidraad voor de structuurvisie

  Er liggen kansen voor gemeenten die bij het bepalen van hun toekomst ruimte weten te scheppen voor initiatief en invulling uit de markt. Die “markt” bestaat inmiddels niet meer alleen uit bedrijven. Gemeenten doen er goed aan hun beeld van de “markt” uit te breiden naar bestaande en potentiële bewoners. Marktgericht ontwikkelen heeft ook consequenties voor de structuurvisie. Niet langer dicteert de gemeente waar wat moet en onder welke voorwaarde. De structuurvisie biedt de ruimte om de behoefte van de “klant”; het particuliere bedrijf, de maatschappelijke organisatie of individuele burgers te faciliteren. De structuurvisie wordt een faciliterend ruimtelijk kader, en tegelijkertijd een marketinginstrument.

 • Fundamentele keuzes maken voor duurzaamheid

  Reageer

  AfbeeldingDuurzame energieprojecten tonen keer op keer aan dat ze minder renderen dan de conventionele energie projecten. Recent toonde het CPB weer eens aan dat windmolens op het land verliesgevend zijn. De vraag is echter niet of een duurzaamheidsproject op dit moment geld kost, maar of we bereid zijn deze investering te dragen om vervolgens op de lange termijn de vruchten te plukken.

 • Hoe gaan autofabrikanten om met elektrische auto’s?

  1 reactie

  Lopend over de internationale autobeurs in Frankfurt (IAA) valt het me op dat ieder groot automerk inmiddels “iets” met elektrisch doet. Er is bijna geen automerk zonder plug-in hybride of elektrische auto op de stand. Er zijn echter verschillen in de wijze waarop fabrikanten omgaan met de introductie van een nieuwe generatie volledig elektrische auto’s.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers