of 59761 LinkedIn

Gemeente kan aanvraagtijd laadpaal aanzienlijk verkorten

Gemeente kan aanvraagtijd laadpaal aanzienlijk verkorten.
Over Morgen Reageer

Uit onderzoek van Vattenfall blijkt dat het aanvragen van een laadpaal tot negen maanden kan duren. Het gehele proces van aanvraag tot plaatsing van een openbare laadpaal kan echter worden versneld en daar helpen de adviseurs van Over Morgen gemeenten een handje bij.

‘Een laadpaal aanvragen? Dat kan tot negen maanden duren’ luidde de kop boven een nieuwsbericht van het AD op 30 april, gebaseerd op uitkomsten van een onderzoek van Vattenfall.
Een tekort aan openbare laadpalen en de lange wachttijden voor de plaatsing van nieuwe laadpalen kunnen ertoe leiden dat de koop van een elektrische auto wordt uitgesteld, of dat e-rijders zelfs terugverlangen naar een benzineauto.

Het proces versnellen

Het proces van aanvraag tot plaatsing van een openbare laadpaal kan echter worden versneld, en daar helpen we bij Over Morgen gemeenten een handje bij.

Voornamelijk de zoektocht naar geschikte locaties voor laadpalen en deze vastleggen in een verkeersbesluit kost veel tijd. Maar, dit zijn twee stappen die al op voorhand kunnen worden doorlopen en waarmee veel tijd kan worden bespaard.

Prognose van de behoefte

Wij helpen gemeenten met het selecteren van geschikte locaties met behulp van een prognose voor de verwachte behoefte aan laadpalen. Deze locaties kunnen gemeenten dan vastleggen en realiseren wanneer daar daadwerkelijk behoefte aan is. Hier werken wij bijvoorbeeld voor de provincie Zeeland aan.

Effectieve participatie en communicatie

Ook kan vertraging in het realisatieproces worden voorkomen door het gebruik van de juiste communicatie met en participatie van inwoners. Door hen goed te betrekken bij de aanpak, kunnen bezwaren worden voorkomen. In ons paper laten wij aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe de omgeving vroegtijdig bij het proces van plaatsing van laadinfrastructuur kan worden betrokken.

Heb je vragen hierover of meedenkhulp nodig voor jouw situatie? Neem dan contact op met Anouk Schouten of Florian Sloots.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers