of 58952 LinkedIn

Gemeente besluit zonnepark op eigen grond zelf te realiseren

Gemeente besluit zonnepark op eigen grond zelf te realiseren. Gemeente Midden-Drenthe gaat het zonnepark zelf aanleggen en exploiteren
Over Morgen Reageer

Op 1 november heeft de gemeenteraad van Midden-Drenthe ingestemd met het collegevoorstel tot zelfrealisatie van het zonnepark Leemdijk. Dit betekent dat de gemeente Midden-Drenthe het zonnepark zelf gaat aanleggen en exploiteren. Over Morgen heeft de gemeente begeleid in het voortraject en is blij over dit positieve besluit.

Het project zonnepark Leemdijk in Smilde omvat de aanleg en exploitatie van circa 21.000 zonnepanelen, op een terrein van 6 hectare in eigendom van de gemeente. Het zonnepark zal stroom leveren voor ongeveer 1650 gemiddelde huishoudens in de gemeente Midden-Drenthe. Argumenten voor zelfrealisatie zijn onder andere een betere mogelijkheid voor sturing en flexibiliteit, maar ook dat de opbrengsten lokaal ingezet kunnen worden. Bijzondere aandacht is er voor de landschappelijke inpassing van het zonnepark. De hoogte van het zonnepark is bijvoorbeeld beperkt zodat de openheid van het landschap is geborgd.

 

Over Morgen heeft in het voortraject tot het besluit bijgedragen aan onder meer de omgevingsvergunning en de aanvraag van de SDE+ subsidie. Ze is sinds 2017 betrokken bij het project toen het zich nog in de oriënterende fase bevond.  Over Morgen is trots op haar bijdrage aan dit bijzondere project: het is een primeur in Drenthe dat een gemeente zelf een zonnepark gaat realiseren. Over Morgen wenst de gemeente veel succes met de volgende stappen in het project.

 

Lees hier meer over het zonnepark Leemdijk.

 

Contactpersoon
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers