of 59250 LinkedIn

Flevoland start met nieuwe Omgevingsvisie

Flevoland start met nieuwe Omgevingsvisie. Atelier Flevo-perspectieven: de eerste stap naar een nieuw strategisch plan voor de leefomgeving
Reageer

Op donderdag 5 november opende gedeputeerde Jaap Lodders het Atelier Flevo-perspectieven aan het Stationsplein in Lelystad. In dit Atelier wordt de komende maanden de eerste stap gezet van de Omgevingsvisie Flevoland, een nieuw strategisch plan voor de leefomgeving. De provincie Flevoland kiest daarbij voor een nieuwe aanpak: ze zoekt de samenwerking met alle partijen en zet de maatschappelijke vraag centraal, zodat voortdurend kan worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen. Het Atelier wordt begeleid door Co Verdaas en gaat de komende maanden op reis door de provincie Flevoland.

Jaap Lodders is enthousiast over de nieuwe manier van werken en nodigt iedereen uit om deel te nemen aan het Atelier: “Ik wil af van vuistdikke nota’s die op het provinciehuis worden bedacht. Wij gaan een modern product maken dat ons richting geeft voor de komende jaren en tegelijkertijd kan inspelen op actuele ontwikkelingen. Daarvoor hebben we iedereen nodig: andere overheden, maatschappelijke partners, ondernemers en particulieren.  Zo leggen we de basis voor een nieuwe manier van werken voor Flevoland: een provincie 3.0”.

 

Het Atelier wordt als eerst gehuisvest in het centrum van Lelystad. Daar worden in een creatieve setting experts, bewoners en belanghebbenden uitgenodigd om beelden te verzamelen en om mee te denken. Vervolgens gaat het Atelier op reis langs andere markante plekken in Flevoland om input op te halen. Dat resulteert volgende zomer in de Flevo-perspectieven. Perspectieven van en voor de hele regio,  die dus niet door de provincie worden vastgesteld. Ze vormen de basis voor de Omgevingsvisie Flevoland, die eind 2016 gereed moet zijn.

 

Het Atelier wordt geleid door Co Verdaas, die overtuigd is van de kracht van Flevoland. “Flevoland is een wereldwonder: het is het grootste waterbouwkundig werk ter wereld. Wat hier de afgelopen decennia is bereikt – in vele opzichten – is sensationeel. Ik vind het bijzonder dat de provincie Flevoland bij deze Omgevingsvisie de tijd neemt voor reflectie en diepgang. Dat gaat de provincie veel opleveren!”

 

Contactpersoon

Co Verdaas

co.verdaas@overmorgen.nl / 06 43 26 40 85

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers