of 59130 LinkedIn

Energievisie gemeente Winterswijk

Energievisie gemeente Winterswijk. Het doel van deze visie is simpel: in 2030 moet Winterswijk energieneutraal zijn
Reageer

Op 29 juni heeft de gemeenteraad de Energievisie voor Winterswijk vastgesteld. Het doel van deze visie is simpel: in 2030 moet Winterswijk energieneutraal zijn. Dat betekent dat er in 2030 in de gemeente alleen nog 100% schone, veilige en gezonde energie wordt gebruikt. Erik Tissingh is vanuit Over Morgen betrokken geweest bij de totstandkoming van deze Energievisie en gaat binnen de gemeente Winterswijk aan de slag met de vervolgstappen.

Een cruciaal onderdeel van de Energievisie is de energiemix waarmee Winterswijk moet werken. Hierbij zijn doelstellingen van belang, evenals mogelijkheden tot besparen en schoon opwekken. Want 2030 lijkt ver weg is ´stiekem´ heel dichtbij.

 

Vervolgstappen

De vaststelling van de Energievisie is het startsein voor een versnelling van waarin de gemeente Winterswijk nadrukkelijk met haar partners verder werkt aan de energietransitie binnen haar gemeentegrenzen. Tegelijkertijd wordt ook de samenwerking gezocht met andere gemeenten binnen de regio. Over Morgen draagt in de vorm van een Energie Transitie Atlas bij aan deze verdere verkenning.

 

Meer weten over de Energievisie van Winterswijk of hoe wij lokale duurzaamheidsdoelstellingen inzichtelijk maken? Neem dan contact op met Erik Tissingh: 06 20 74 52 18 | mail.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers