of 59250 LinkedIn

Een visie die werkt

Een visie die werkt: Opmaat naar een geleidelijke herontwikkeling
Reageer

Net als bij veel andere zorginstellingen leiden de veranderingen in de zorg bij Koninklijke Visio tot een krimp van het vastgoed. In Grave verlaat Visio een terrein van bijna 11 hectare en stelt zij de gemeente voor het vraagstuk wat met deze grond te doen. Samen met Dave Alberts van Over Morgen is afgelopen maanden een visie opgesteld die de opmaat vormt naar een geleidelijke herontwikkeling. Een visie die ruimte geeft, prikkelt en enthousiasmeert.

Het vrijkomende terrein kent een bijzonder rijke historie als onderdeel van de vestingwerken van Grave. De ambitie is deze kwaliteiten weer zichtbaar en beleefbaar te maken. Tegelijkertijd zijn er opgaven op het vlak van o.a. verkeer, water en parkeren die opgelost moeten worden. Het gebied met een omvang van bijna 11 hectare is echter niet zo maar opnieuw ingevuld. De herontwikkeling van het terrein zal langere tijd in beslag nemen en stapsgewijs tot stand komen. Het vraagt om een gezamenlijke inspanning van de overheid, markt en Graafse samenleving. Vanuit dit besef heeft Over Morgen met de gemeente Grave in een open en interactief proces de visie uitgewerkt. Een visie met een gezamenlijke gedragen ambitie en koers. Maar ook een visie met voldoende flexibiliteit en ruimte voor nadere invulling.

 

Vanaf het begin zijn bestaande en nieuwe stakeholders uitgedaagd mee te denken en doen. De visie is tenslotte slechts een eerste stap in het herontwikkelingsproces van het voormalige Visio-terrein. Ambitie en doelstellingen staan nu op papier en de gebiedsontwikkeling gaat nu gewoon beginnen. De visie zal daarmee verder groeien en ontstaan. Het vervolgproces staat dan ook in het teken van het benutten en uitbreiden van de ontstane energie voor de herontwikkeling. Over Morgen en de gemeente nodigen een ieder dan ook uit om te komen met vernieuwende ideeën voor het (tijdelijk) gebruik en vormgeving.

 

Wilt u meer weten over de visie kunt u deze downloaden of contact opnemen met Dave Alberts. De visie heeft de vorm van een poster, bedoeld om op tafel te leggen of aan de muur te hangen. Dat praat een stuk makkelijker.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers