of 63428 LinkedIn

Deelmobiliteit vraagt om slimme beleidskeuzes van gemeenten

Deelmobiliteit vraagt om slimme beleidskeuzes van gemeenten. Potentiescan helpt
Over Morgen Reageer

Er zijn veel deelmobliteitsconcepten. Als je als gemeente hiermee aan de slag gaat, moet je keuzes maken in wat je stimuleert of juist reguleert. Slimme keuzes zorgen voor een goede aanvulling voor verduurzaming van de mobiliteit in jouw gemeente.

Adviseurs Megan Visscher en Nick Knoester vertelden in het VerkeersNet Journaal hoe zij gemeenten helpen bij het vormgeven van deelmobiliteitsbeleid.


Ze leggen uit hoe ze met behulp van data-analyse gemeenten adviseren bij het maken van keuzes op verschillende beleidsterreinen. Welke soorten deelmobiliteit zorgen voor een verbetering van de duurzame mobiliteit en wat is de potentie voor de toekomst?

Potentiescan helpt bij beleidskeuzes deelmobiliteit

Megan: ‘Met behulp van potentiescans per buurt laten we zien dat je je als gemeente niet alleen hoeft laten leiden door natuurlijke kansen in de markt, maar dat er ook kansen liggen voor het verbeteren van de bereikbaarheid in de stad. Ook kunnen we bepaalde doelgroepen beter bij deelmobiliteit betrekken.’

Handvatten voor slim beleid

Nick: ‘We geven gemeenten handvatten voor beleid en onze ervaring op verschillende plekken in Nederland helpt daarbij. In ons advies hebben we oog voor de eindgebruiker en voor de ambities van de gemeente. Ook de interactie tussen de verschillende aanbieders is belangrijk, ook daarover adviseren we gemeenten.’

Lees hier hoe jij in jouw gemeente de juiste keuzes kunt maken voor deelmobiliteit en hoe wij jou daarbij kunnen ondersteunen of neem contact op met Nick Knoester of Megan Visscher.

Bekijk hieronder de uitzending van het VerkeersNet Journaal.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers