of 59318 LinkedIn

De urgentie van klimaatverandering neemt toe

De urgentie van klimaatverandering neemt toe. Ambities worden vastgesteld en doelstellingen worden geformuleerd, maar hoe zorg je ervoor dat er echt impact wordt gemaakt?
Over Morgen Reageer

De urgentie van klimaatverandering onder bestuurders en beleidsmakers neemt toe. Ambities worden vastgesteld en doelstellingen worden geformuleerd, maar hoe zorg je ervoor dat er echt impact wordt gemaakt? Om een antwoord te vinden op deze vraag, heeft Over Morgen een workshop georganiseerd op het Nationaal Geografisch en Planologisch Symposium.

Studenten werden uitgedaagd om aan de hand van de casus World Food Center (WFC), een voedsel- en agribusiness gerichte gebiedsontwikkeling, met oplossingen te komen om deze gebiedsontwikkeling klimaatbestendig te maken.

 

Gebiedsvernieuwing biedt een uitgelezen kans om maatregelen in het kader van klimaatbestendigheid te treffen. Grote uitdaging is om deze maatregelen te verbinden aan de lokale context en het beoogde programma. Zo is het WFC een stedelijke ontwikkeling met een mix van functies pal tegen de Veluwe. Met een toenemende droogte moet rekening gehouden worden met een vergroot risico is op bosbranden. Ook is het gebied opgebouwd uit verschillende terrassen en dit zal invloed hebben op de keuzes rondom de waterberging.

 

In verschillende pitches kwamen studenten met innovatieve ideeën waarbij een sterke link werd gelegd met de ontwikkelingen van het WFC. Zo werd een voorstel gedaan om groene daken met elkaar te verbinden om bezoekers door het gebied te laten lopen, werd er geopperd om te kiezen voor zichtbare waterberging om het bewustzijn te vergroten en zouden er groene gevels moeten worden toegepast om een brandwerende laag te creëren.

 

Klimaatadaptatie staat op de agenda bij planologen en geografen. Zeker bij de generatie die de effecten van klimaatverandering nadrukkelijk gaat ervaren. In gebiedsontwikkelingen van Over Morgen nemen wij de verantwoordelijkheid de zorgen om te zetten in daden.

 

Over Morgen werkt aan klimaatbestendige leefomgeving. Benieuwd naar onze werkwijze en aanpak, bijvoorbeeld op het gebied van data-analyse en zichtbare oplossingen? Neem dan contact met ons op.


Contactpersonen

Dave Alberts: 06 47 66 69 91 | mail
Lianne Hulsebosch: 06 30 09 29 01 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers