of 59130 LinkedIn

De Nationale Omgevingsvisie

De Nationale Omgevingsvisie. Wat zijn de ervaringen en welke kennis is tot nu toe opgedaan over de Omgevingsvisie?
1 reactie

Wat zijn de ervaringen en welke kennis is tot nu toe opgedaan over de Omgevingsvisie? Op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu een reflectie in de vorm van een essay op wat de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) zou moeten zijn.

Want de Omgevingswet is een feit. De wet is weliswaar nog niet vigerend, maar politiek en maatschappelijk is de invoering van de Omgevingswet een gegeven. Het is de meest ingrijpende herstructurering van het wettelijk kader op het terrein van het omgevingsrecht. Als je kijkt naar het aantal wetten en regelingen dat opgaat in de nieuwe Omgevingswet is de wet wellicht zelfs de grootste wettelijke herstructurering ooit die ons land heeft gekend!

 

Lees het essay ‘De Nationale Omgevingsvisie: een selectieve, cyclische en doelgerichte dialoog’ hier.

Contactpersoon

Co Verdaas

06 43 26 40 85 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wouter Jan Bolkestein (adviseur WJB Advies voor Omgevingsmanagement) op
Co Verdaas schrijft op een vlotte en inspirerende wijze over één van de vele uitdagingen die de komende Omgevingswet voor ons in petto heeft, namelijk de totstandkoming van de Nationale Omgevingsvisie (NOVI). In vlot proza behandelt hij het filosofische vraagstuk dat onze samenleving niet maakbaar is en dat ook in de toekomst met de NOVI (uiteraard) niet zal zijn. Voor de geïnteresseerde en professionele lezer is dit inzicht geen verrassing en allang de beroepspraktijjk, Dit vanwege de geweldige complexiteit, dynamiek van- en belangtegenstellingen in onze samenleving. Aan een visie hebben we desondanks wel behoefte, aldus Verdaas, maar laat die dan wel een selectieve en cyclische NOVI worden. De voorgestelde keuze voor energietransitie en internationale concurrentiekracht van de economie van Nederland zijn twee strategisch verstandige, maar ook uiterst pikante keuzes. Uiterst pikant, omdat het bereiken van de CO2 arme samenleving en het beperken van de temperatuurstijging met maximaal 2 graden Celsius een maakbare samenleving veronderstelt?

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers