of 64231 LinkedIn

Dave Alberts

Dave is een strategisch en inhoudelijk adviseur ruimtelijke ontwikkeling die gericht is op efficiënte oplossingen voor actuele ruimtelijke vraagstukken. Hij staat midden in het werkveld door actief te zijn met zowel beleid- en visievorming, als concrete gebiedsontwikkelingen. Met een scherp oog voor posities en belangen, vindt hij gemeenschappelijke doelen en benoemt hij strategieën deze te bereiken. Zijn betrokken en open manier van samenwerken combineert hij met doortastendheid en een ‘hoe kan het wel houding’. Door verbindingen te leggen op inhoudelijk en menselijk vlak bereikt hij zichtbare resultaten.

dave.alberts@overmorgen.nl
06 47 66 69 91

LinkedIn


 • Vuurwerkverbod en stikstofcrisis

  1 reactie

  Die stikstofproblemen, daar zijn we voorlopig nog niet vanaf. Een groot aantal van onze natuurgebieden is overbelast en dat is slecht voor de biodiversiteit. Natuurherstel duurt jaren, dus is het niet gewoon tijd om die uitstoot bij gebiedsontwikkeling te beperken?

 • Uitvoering Omgevingsvisie geen gewoonte

  1 reactie

  AfbeeldingSamen maken we de stad. Dat is het motto van veel gemeenten bij het maken van hun Omgevingsvisie. Grootschalige en meeslepende participatieprocessen leiden tot de mooiste visies. Rijk geïllustreerde rapporten met enthousiasme vastgesteld door gemeenteraden. Missie volbracht, project afgesloten. Maar waar blijft de uitvoering?

 • Waar blijft de eerste milieuzone voor een natuurgebied?

  Reageer

  AfbeeldingDe aanhoudende droogte houdt Nederland al enkele weken in zijn greep. De haringen gaan niet lekker de grond in. We moeten iedere dag de tuin sproeien. En we beginnen ons nu ook wel zorgen te maken over de natuur. Bladeren vallen vroegtijdig van de bomen, het gebrek aan eikels levert de zwijnen komende winter een voedseltekort op en de blauwalg neemt ons zwemwater over. Het ziet er allemaal niet goed uit. 

 • Online Omgevingsvisie nieuwe norm

  1 reactie

  AfbeeldingSamen maken we de stad. Dat is het motto van veel gemeenten bij het formuleren en opstellen van een Omgevingsvisie. In de praktijk komt daar echter maar weinig van terecht. Grootschalige en meeslepende participatieprocessen leiden tot de mooiste visies. Rijk geïllustreerde rapporten met enthousiasme vastgesteld door gemeenteraden. Missie volbracht, project afgesloten. Maar waar blijft de uitvoering?

 • Met de voeten in de klei

  Reageer

  AfbeeldingNu de contouren van de Omgevingswet steeds duidelijker worden, staan deskundigen op om hun vakgenoten te onderwijzen in het werken met de ‘nieuwe’ instrumenten van de wet. Lezingen, seminars en adviesrapporten buitelen over elkaar heen en geven overheden en adviseurs raad over het ‘Omgevingswetproof’ werken.

 • Let's Scrum

  1 reactie

  Het was dinsdagochtend 8.30 uur, de zomer net begonnen en voor me stond de scrum master. Rode krullen, groene ogen en glimmende leren laarsjes. Dit beloofde een spannende dag te worden. Ik wist niet wat er komen ging, maar had me voorgenomen de zaken met een open mind te benaderen. Alles wat nieuw is, is een beetje eng, dus ontspannen en gaan…

 • De zorg van Over Morgen

  Reageer

  Het aantal 80plussers verdubbelt de komende 10 jaar van 650.000 naar 1.300.000 en daarmee groeit vanzelfsprekend de behoefte aan zorgvoorzieningen in de woning en woonomgeving. Een ontwikkeling die we al jaren geleden hebben zien aankomen, maar pas recentelijk op antwoorden kon rekenen vanuit de politiek. Het antwoord dat nu voorligt is nuchter en zakelijk: mensen moeten langer thuis blijven wonen en de zorg meer zelf organiseren. Een kleiner percentage zorgbehoevenden krijgt een plek in een verzorgingstehuis zoals we dat nu nog kennen.

 • Niet langer wegkijken van zonnevelden

  1 reactie

  ‘Zonnevelden zijn sexy!’ Zo introduceerde mijn collega Jan Jaap Wesselink zich tijdens onze kennismaking een paar maanden geleden. Nu kende ik de zonnevelden uit Duitsland, maar had ik nog niet direct die associatie gemaakt. Als je echter het nieuws volgt, kom je al snel tot de ontdekking dat Jan Jaap gelijk heeft.

 • Beginnen met de Omgevingsvisie

  Reageer

  Als bijna 40’er zou ik mezelf toch zeker niet oud en verstokt willen noemen. Ik sport drie keer in de week, voel me fit, ben positief en enthousiast. Zo ook op mijn werk. Ook na 15 jaar werken aan ruimtelijke ontwikkeling, ben ik nog elke dag gedreven en sta ik open voor verfrissende denkbeelden. Tenminste, dat dacht ik!

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers