of 58952 LinkedIn

Bram Friesen

Bram is een ervaren en breed georiënteerde projectmanager. Zijn expertise betreft de combinatie van programma-, proces- en projectmanagement. Hij heeft daarnaast ervaring met financieel management van gebiedsontwikkelingen en het opzetten van business cases. Bram is sterk in het vertalen van visies en plannen naar uitvoering en resultaten. Hij let daarbij scherp op de balans tussen kosten en kwaliteit. Zijn communicatiestijl is open en transparant. Bram is een verbinder, maar in contractfasen schuwt hij de harde onderhandelingen niet. Door zijn ervaring is ook de politiek-bestuurlijke omgeving bekend terrein en loodst hij projecten hierlangs met de nodige souplesse en vertrouwen.

bram.friesen@overmorgen.nl
06 53 24 84 01

LinkedIn

 • Heet, heter, heetst

  Reageer

  Vorige week stond Nijmegen weer op haar kop. De Vierdaagse wandelroute en de Zomerfeesten trekken jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers naar de stad. En deze gasten komen overal vandaan: Canadezen, Noren, Duitsers, maar ook Chinezen, Japanners en Russen. Er wordt gelopen en gefeest. De lopers startten om een uur of 4 in de ochtend voor hun lange tocht van 55 kilometer, net op het moment dat de feestvierders naar huis gaan. Dit jaar begon ik, dankzij de hitte, als feestvierder en eindigde ik als loper. Hoe is dat zo gelopen?

 • Copy, paste bouwen in Nederland. IbbA. Ik bouw betaalbaar in Almere

  Copy, paste bouwen in Nederland

  2 reacties

  In 2009 is in Almere gestart met het “Ik bouw betaalbaar”-principe. Woonstichting de Key en de gemeente Almere hebben de ambitie kopers zelf de regie te geven over de bouw van hun eigen ‘droomwoning’. Het project Ik bouw betaalbaar in Almere, afgekort IbbA, is inmiddels common sense in deze stad. Eind dit jaar zullen er al ruim 700 Ibba-woningen gerealiseerd zijn. Op 23 april wordt ‘ronde 10’ met circa 100 kavels in verkoop gebracht en de belangstelling is zo groot dat het dringen voor de kavelverkoop wordt. Hoe kan het dat deze regeling in Almere zo’n doorslaand succes is, terwijl elders in ons land Ibb niet of nauwelijks wordt toegepast? Tot nu toe hebben slechts Nijmegen en Oud-Beijerland zich op kleine schaal aan zelfbouw voor lagere inkomens gewaagd. Is Almere dan een ‘Gallische dorp’ dat zich blijft verzetten tegen de grootmacht van de projectontwikkelaars? Ik heb drie verklaringen voor het succes van Ibb in Almere.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers