of 59185 LinkedIn

Bestuurlijke aftrap KIBO door minister Schultz

Bestuurlijke aftrap KIBO door minister Schultz. Een goed en slim gebruik van de ondergrond biedt ons antwoorden op maatschappelijke vraagstukken zoals waterschaarste, klimaatverandering en bodemverontreiniging
Reageer

Op dinsdag 13 december werd Het Kennis- en Innovatieprogramma Bodem en Ondergrond (KIBO) bestuurlijk afgetrapt door minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), die haar eerste reactie heeft gegeven op de samenwerkingsovereenkomst, “Een goed en slim gebruik van de ondergrond biedt ons namelijk antwoorden op maatschappelijke vraagstukken zoals waterschaarste, klimaatverandering en bodemverontreiniging.”

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu faciliteert KIBO, om met stakeholders vanuit de overheden, kennisinstituten en het bedrijfsleven te zorgen voor een betere benutting van deze kansen. Een betere doorwerking van bestaande en nieuw te verwerven kennis in bodem en ondergrond wordt gerealiseerd door het opzetten van businesscases. De minister concludeerde haar reactie op het programma als volgt: “Slim en verantwoord bodemgebruik; dat is de uitdaging voor de komende jaren. En ik ben ervan overtuigd dat de heer Verdaas en zijn mensen in gezamenlijkheid met overheden, kennisinstellingen en bedrijven bergen goed werk kan verrichten.”

 

Het programma is op 1 april 2016 gestart en eindigt op 31 december 2020. De ordegrootte van het totale programma bedraagt circa € 40 miljoen, waarbij het de bedoeling is dat 50% opgebracht wordt door private partijen en 50% door de publieke partijen.

 

Co Verdaas is voorzitter van deze stuurgroep. Wil je meer weten over het programma, heb je interesse in het aandragen van een nieuw voorstel of wil je je aansluiten bij een bestaande businesscase? Neem dan contact op met Co: 06 43 26 40 85 | mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingOver Morgen

Kleine Koppel 26

3812 PH Amersfoort

+31 (0) 33 3036800

overmorgen.nl

Meer nieuws

Video

Wilt u eens in gesprek met Over Morgen?
Neemt u gerust contact met ons op.

Whitepapers

Bloggers