of 63606 LinkedIn

Gevolgen van ‘Varkens in Nood’ voor de ontwikkelpraktijk

Gevolgen van ‘Varkens in Nood’ voor de ontwikkelpraktijk. Aansluiting zoeken bij de oorspronkelijke tekst van het verdrag van Aarhus
NEPROM 1 reactie

De NEPROM heeft input geleverd naar aanleiding van de antwoorden van Minister Ollongren op de Kamervragen van de VVD over het Varkens in Nood-arrest.

Veel leden ervaren namelijk onzekerheid en vertraging omdat een omgevingsbesluit later onherroepelijk wordt. Dat heeft invloed op doorlooptijden en de woningbouwproductie. Financiers en beleggers vragen bijvoorbeeld een onherroepelijk besluit voordat ze instappen in het ontwikkelproces. 

Urgentie
De NEPROM wil meer aandacht voor snelle doorlooptijden, vlotte procedures en efficiënte processen. Anders lukt het niet de benodigde woningen te bouwen.

Participatie
Participatie is belangrijk maar geen oplossing voor alle problemen. De NEPROM wil van dat breed levende idee af.

Oplossingsrichting
De NEPROM stelt voor in het wetsvoorstel letterlijk aansluiting te zoeken bij de oorspronkelijke tekst van het verdrag van Aarhus. Bij de implementatie is de tekst destijds te ruim geïnterpreteerd. En nu blijkt dat dit ook gevolgen heeft voor de volgende stappen in het proces. Inspraak- en beroepsrechten zouden alleen open moeten staan voor ‘het betrokken publiek’; in lijn met de terminologie van het verdrag.

Tot slot
De NEPROM doet de Minister daarnaast nog suggesties om een aantal procesversnellers in het wetsvoorstel in te bouwen.

 

Lees hier de brief.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P.Pluim op
De NEPROM is zeer onsportief en zijn voorstel is in strijd met de recente jurisprudentie van de hoogste bestuursrechter. Het moet eens uitzien zijn met het roekeloos stenen stapelen in een land waar gebrek aan ruimte is en burgers rechtsbescherming wordt ontnomen.

Contactgegevens

AfbeeldingNEPROM

Westeinde 28

2275 AE Voorburg
Postbus 620

2270 AP Voorburg
T  070 386 62 64
E  info@neprom.nl
www.neprom.nl

Meer nieuws

Whitepapers