of 59244 LinkedIn

Outlook Grondexploitaties 2018

Outlook Grondexploitaties 2018. De ontwikkeling op de korte, middellange en lange termijn van de belangrijkste kosten- en opbrengstenparameters in grondexploitaties.
Reageer

Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling publiceert hierbij de Outlook Grondexploitaties 2018. Wij brengen met de Outlook grondexploitaties 2018 in beeld hoe de belangrijkste kosten- en opbrengstenparameters in de grondexploitatie zich op de korte, middellange en lange termijn ontwikkelen.

Klik op de poster voor een vergroting. De poster is klikbaar om u snel bij de gewenste informatie te brengen.

Afbeelding


Voor gemeenten en andere grondeigenaren is het van groot belang dat in grondexploitaties wordt gerekend met reële parameters. Het hanteren van te optimistische parameters in de grondexploitatie kan enorme financiële gevolgen hebben.

 

Hoewel wij beseffen dat een inschatting van parameters per definitie arbitrair en van vele factoren afhankelijk is (aard van het project, locatie, de markt), doen wij toch een inschatting voor de verschillende parameters. De financiële betekenis van de parameterwaarden is eenvoudigweg te groot om geen poging te wagen om tot reële aannames te komen. Voor een gemeente zijn marktconforme parameters zelfs noodzakelijk om de omvangrijke risico’s met betrekking tot de grondexploitatie op waarde te kunnen schatten. Het doen van reële aannames over de parameters is in feite de waarheid onder ogen zien en anticiperen op actuele risico’s. Het is vervolgens aan de professional om een strategie te kiezen met betrekking tot hun grondexploitaties.

 

Wij helpen u daarnaast graag bij de voorbereidende werkzaamheden voor de herzieningen van uw grondexploitaties. Bijvoorbeeld bij het nader bepalen van specifieke parameters voor uw eigen projecten, het actualiseren van het grondprijzenbeleid of bij het opstellen van de openingsbalansen in het kader van de VPB-plicht. Wilt u hierover van gedachten wisselen of heeft u belangstelling voor een van bovenstaande diensten? Neem dan contact met ons op! info@metafoor.nl / 036-5300211.

 

Lees hier de volledige Outlook Grondexploitaties.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBolderweg 2

1332 AT Almere (gebouw A3)

T 036-5300211

 

www.metafoorro.nl

info@metafoor.nl 

Meer nieuws

BENCHMARK GRONDBEDRIJFSTAKEN

Unieke kans om enerzijds feiten, analyses en achtergrondinformatie over uw grondbedrijf te verkrijgen, en anderzijds van uw collega's in andere gemeenten te leren.


Lees meer

Ondersteuning bij gebiedsontwikkeling

Whitepapers