of 65101 LinkedIn

Omgevingswet uitgesteld

Omgevingswet wordt uitgesteld. Je kunt het maar één keer goed doen
Metafoor 3 reacties

De invoering van de Omgevingswet wordt uitgesteld, zo schrijft minister van Veldhoven aan de Eerste en Tweede Kamer. De invoering stond gepland op 1 januari 2021 maar wordt nu omwille van voorzichtigheid uitgesteld, onder het mom van “je kunt het maar één keer goed doen”.

In de brief staat de minister stil bij de actualiteit rondom het coronavirus. Veel overheden werken ondanks de situatie door aan de voorbereidingen voor de invoering van de Omgevingswet. Toch hebben de maatregelen omtrent het virus een grote impact op alle dagelijkse activiteiten en lijkt mede om deze reden 1 januari 2021 te dichtbij.

 

Naast de situatie rondom het coronavirus zijn er nog andere ontwikkelingen die aanleiding geven om de invoeringsdatum uit te stellen. De minister noemt daarbij ontwikkelingen omtrent de ICT-voorbereidingen en de voortgang van de behandeling van de wetgeving. Een nieuwe datum voor invoering is nog niet in zicht. De komende drie maanden wordt de actuele stand van zaken maandelijks via een voortgangsbrief gepresenteerd. Daaruit volgt hopelijk snel een nieuwe streefdatum voor het invoeren van de Omgevingswet.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door F. Maas (Adviseur/docent Omgevingsrecht) op
Het zou te wensen zijn dat de Tweede Kamer de invoering van de Ow heroverweegt. Ook na twee jaar werken (Chw) en doceren is mij niet duidelijk welk probleem de OW op zou lossen maar wel duidelijk dat het een onoverzichtelijk gedrocht is.
Door Hans Schalkwijk (Geen) op
Jammer dat stientje van Veldhoven hiermee wordt op gezadeld. Zal haar niet lukken om een einddatum te noemen omdat de ambtelijke organisatie tussen de diverse ministeries onvoldoende kennis van zaken hebben. Dat hebben ze jaren lang laten zien. Alle congressen ten spijt. Hoe kan je het zo ingewikkeld maken.
Door Wottsjer (Watcher) op
Als het departement nu er eens eerlijk voor zorgt de daadwerkelijk deplorabele stand van zaken inzake de voorbereiding van dit gedrocht aan het parlement te melden, is het meteen exit Ow. En terecht want alles gaat naar de knoppen, burgerparticipatie, rechtszekerheid, bezwaar en beroep en het Rijk wast zijn handen in onschuld en kan straks 'jammer genoeg niet meer ingrijpen' omdat het zich van de middelen daartoe heeft ontdaan. Of nu tot inkeer komen of straks de parlementaire enquête in.

Contactgegevens

AfbeeldingBolderweg 2

1332 AT Almere (gebouw A3)

T 036-5300211

 

www.metafoorro.nl

info@metafoor.nl 

Meer nieuws

Afbeelding

Ondersteuning bij gebiedsontwikkeling

Whitepapers