of 63998 LinkedIn

Kwartaalbericht Grondexploitaties Q4 2020

Kwartaalbericht Grondexploitaties Q4 2020. De belangrijkste kwartaalcijfers m.b.t. ge­biedsontwikkeling en grondexploita­ties
Metafoor Reageer

In het Kwartaalbericht Grondexploitaties presenteren wij de belangrijkste kwartaalcijfers met betrekking tot gebiedsontwikkeling en grondexploitaties. Het Kwartaalbericht geeft inzicht in de ontwikkeling van de belangrijkste macro-economische kengetallen met betrekking tot gebiedsontwikkeling in Nederland.

Daarnaast treft u de Metafoor Resi­dex: de graadmeter voor grondwaar­deontwikkeling voor woningbouw in Nederland en ‘Middenland’. Onder het Middenland worden de gemeenten beschouwd die enerzijds niet hoog­stedelijk en anderzijds niet agrarisch zijn.

 

Naast de Metafoor Residex komt de index van het Kadaster aan bod. Beide indexen geven de ontwikkeling van de grondwaarde voor woningbouw weer. Het verschil is dat de Metafoor Residex gebaseerd is op een residuele grond­waarde berekening. De index van het Kadaster is gebaseerd op feitelijk ge­realiseerde transactieprijzen.

 

De verantwoording van de cijfers en een begrippenlijst zijn aan het eind van het Kwartaalbericht opgenomen.

 

Klik op de onderstaande infographic om het kwartaalbericht te openen.


Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBolderweg 2

1332 AT Almere (gebouw A3)

T 036-5300211

 

www.metafoorro.nl

info@metafoor.nl 

Meer nieuws

Ondersteuning bij gebiedsontwikkeling

Whitepapers