of 61441 LinkedIn

Kwartaalbericht Grondexploitaties Q4 2019

Kwartaalbericht Grondexploitaties Q4 2019. De belangrijkste kwartaalcijfers met betrekking tot gebiedsontwikkeling en grondexploitaties
Metafoor Reageer

In het Kwartaalbericht grondexploitaties presenteren wij de belangrijkste kwartaalcijfers met betrekking tot gebiedsontwikkeling en grondexploitaties. Het Kwartaalbericht geeft inzicht in de ontwikkeling van de belangrijkste macro-economische kengetallen met betrekking tot gebiedsontwikkeling in Nederland. De opbouw van het Kwartaalbericht sluit aan bij de opbouw van een standaard grondexploitatie.

Daarnaast treft u de Metafoor Residex: de graadmeter voor grondwaardeontwikkeling voor woningbouw in Nederland en ‘Midden-land’. Onder het Middenland worden de gemeenten beschouwd die enerzijds niet hoog-stedelijk en anderzijds niet agrarisch zijn.

 

Naast de Metafoor Residex komt de index van het Kadaster aan bod. Beide indexen geven de ontwikkeling van de grondwaarde voor woningbouw weer. Het verschil is dat de Metafoor Residex gebaseerd is op een residuele grondwaarde berekening. De index van het Kadaster is gebaseerd op feitelijk gerealiseerde transactieprijzen.

 

De verantwoording van de cijfers en een begrippenlijst zijn aan het eind eind van het Kwartaalbericht opgenomen. 

 

Download hier het kwartaalbericht.

 

Klik op onderstaande infographic om snel bij de gewenste informatie te komen.

 

Afbeelding

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBolderweg 2

1332 AT Almere (gebouw A3)

T 036-5300211

 

www.metafoorro.nl

info@metafoor.nl 

Meer nieuws

Ondersteuning bij gebiedsontwikkeling

Whitepapers