of 63966 LinkedIn

Juridisch Kwartaalbericht september 2020. Eindafrekening bij exploitatieplan

Juridisch Kwartaalbericht september 2020. Eindafrekening bij exploitatieplan.
Metafoor Reageer

In deze kwartaalberichten geven wij toelichting op interessante juridische actualiteiten in de gebiedsontwikkeling. In dit kwartaalbericht wordt gekeken naar de eindafrekening bij een exploitatieplan. 

De Wro is inmiddels alweer 12 jaar geleden in werking getreden. Steeds meer Wro-bestemmingsplannen naderen de periode van tien jaar waarvoor ze ooit werden vastgesteld. Vaak was die tien jaar ook de periode van het exploitatieplan, als dat erbij werd vastgesteld. Om die reden kan worden verwacht dat gemeenten de komende tijd vaker te maken krijgen met het opstellen van een eindafrekening. Hoe moet dat eigenlijk? En wat als in een exploitatieplanherziening een programmawijziging is verwerkt sinds het moment dat iemand bij de vergunning een exploitatiebijdrage heeft betaald? Kristian van de Laar heeft daar een grondige en uitvoerige bijdrage over geschreven.

 

Indien u nadere informatie of een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek wenst, kunt u contact opnemen met onze juridisch adviseur Evert Jan van Baardewijk.

 

Contactgegevens Evert Jan van Baardewijk

Telefoonnummer: 06 239 915 73

E-mailadres: evertjan.van.baardewijk@metafoor.nl

 

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.metafoorro.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBolderweg 2

1332 AT Almere (gebouw A3)

T 036-5300211

 

www.metafoorro.nl

info@metafoor.nl 

Meer nieuws

Ondersteuning bij gebiedsontwikkeling

Whitepapers