of 59281 LinkedIn

Derde Juridisch Kwartaalbericht 2018

Derde Juridisch Kwartaalbericht 2018. Met onze kwartaalberichten gaan we in op gebiedsontwikkeling als geheel.
Metafoor Reageer

Dit is het derde Juridisch Kwartaalbericht van 2018! In 2017 zijn we gestart met deze juridische kwartaalberichten. Hoewel er op het gebied van omgevingsrecht en vastgoedrecht al allerlei nieuwsbrieven zijn, gaan we met deze kwartaalberichten meer in op gebiedsontwikkeling als geheel. Op deze manier proberen we de geïnteresseerden van zowel private partijen als gemeentelijke organisaties van informatie over de laatste ontwikkelingen te voorzien.

In dit derde kwartaalbericht van 2018 zullen drie onderwerpen behandeld worden. Het eerste artikel zal ingaan op de vraag of een afgesproken exploitatiebijdrage in een posterieure overeenkomst in die zin gefixeerd is dat er geen verrekening volgt als achteraf zou blijken dat de kosten de opbrengsten overstijgen. Het tweede artikel gaat over de voorwaardelijke verplichting in de anterieure exploitatieovereenkomst. Hierbij wordt gekeken in hoeverre het gebruik van die voorwaardelijke verplichting juridisch houdbaar is. Het laatste artikel zal ingaan op de Maastrichtse school, een stroming in juridisch Nederland van juristen die een scherp onderscheid maken tussen het publiekrecht en het privaatrecht. Hierbij zal worden ingegaan op het begrip marginale toetsing.

 

U vindt het Juridisch Kwartaalbericht door hier  te klikken.

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft of u wenst nadere informatie of een kennismakingsgesprek, dan kunt u contact opnemen met juridisch adviseur Evert Jan van Baardewijk middels de contactgegevens zoals in het Kwartaalbericht vermeld. U kunt ook te allen tijde contact opnemen met Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling middels telefoonnummer 036 - 530 02 11 of via info@metafoor.nl.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBolderweg 2

1332 AT Almere (gebouw A3)

T 036-5300211

 

www.metafoorro.nl

info@metafoor.nl 

Meer nieuws

BENCHMARK GRONDBEDRIJFSTAKEN

Unieke kans om enerzijds feiten, analyses en achtergrondinformatie over uw grondbedrijf te verkrijgen, en anderzijds van uw collega's in andere gemeenten te leren.


Lees meer

Ondersteuning bij gebiedsontwikkeling

Whitepapers