of 64204 LinkedIn

Zonpotentie berekenen met basisregistraties

Zonpotentie berekenen met basisregistraties. Inzichten voor RES-regio’s en gemeenten
Kadaster Reageer

Hoe bereken je hoeveel dakoppervlak geschikt is voor het opwekken van energie door middel van  zonnepanelen? Bekijk de video met onze expert Energietransitie Martin Tillema.

Energietransitie

Nederland is volop bezig met duurzame alternatieven voor het opwekken van energie. Zonnepanelen op daken kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan deze energietransitie. Maar hoe groot kan die zonpotentie zijn? En hoe bereken je die?

 

Video over combineren basisregistraties en nieuwe technieken
Onze collega Martin Tillema (afdeling Research) is de expert Energietransitie van het Kadaster. Hij leverde onlangs een bijdrage aan een video over de berekening van zonpotentie op daken: “In deze video zie je hoe geïntegreerd gebruik van de geo-basisregistraties kan helpen om een goede inschatting te maken op welke daken je het best zonnepanelen kunt neerleggen. Het Kadaster combineert de Basisregistratie Kadaster en Basisregistratie Adressen en Gebouwen met geavanceerde 3D- en beeldherkenningstechnieken omzo tot deze inzichten te komen.”

 

Inzichten voor RES-regio’s en gemeenten
Welke inzichten bieden deze data en aan wie? Martin: “De data laten RES-regio’s en gemeenten zien waar in hun gebied mogelijkheden zijn voor het grootschalig opwekken van zonne-energie. Zo krijgen ze bijvoorbeeld antwoord op de vraag bij welk type eigenaar vooral de zonpotentie ligt: bij particulieren of bedrijven?”

 

DIS Geo
De video is een initiatief van DIS Geo van het ministerie van BZK. DIS Geo staat voor Doorontwikkeling in Samenhang van de Geo-basisregistraties. Dit programma heeft als doel om het gebruik en het maatschappelijk nut van basisregistraties -inclusief die van het Kadaster- te vergroten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Webinar Toekomstbestendige centrumgebieden

Webinar 'Invloed coronacrisis op de Woningmarkt'

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen