of 59250 LinkedIn

WOZ-waarden woningen waarschijnlijk per 1 oktober 2016 openbaar

WOZ-waarden woningen waarschijnlijk per 1 oktober 2016 openbaar. Gemeenten hebben nog één jaar om aan te sluiten op de Landelijke Voorziening WOZ
Reageer

Gemeenten hebben nog één jaar om aan te sluiten op de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ). Waarschijnlijk worden de WOZ-waarden van woningen per 1 oktober 2016 openbaar.

Gemeenten hebben nog één jaar om aan te sluiten op de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ). De staatssecretaris van Financiën en de minister van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) streven ernaar dat de WOZ-waarden van woningen op 1 oktober 2016 openbaar worden gemaakt. Een definitief besluit hierover wordt pas na de zomer van 2015 genomen.

 

Dit blijkt uit een verslag van een recent bestuurlijk overleg van de bewindslieden met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Unie van Waterschappen, de Waarderingskamer en de Belastingdienst, dat naar de Tweede Kamer is gestuurd.

 

Gemeenten zijn bronhouder van de Basisregistratie Waarde Onroerende Zaken en stellen informatie uit deze registratie beschikbaar via de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ). Het Kadaster beheert de LV WOZ.

 

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de Waarderingskamer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster