of 59162 LinkedIn

‘Themadag IenM en Kadaster over stedelijke kavelruil’

Stedelijke kavelruil. Benieuwd hoe grondruil in de stad kan bijdragen aan leegstand-en inrichtingsvraagstukken? Op 16 maart 2017 wordt u bijgepraat over de pilotprojecten, werkwijze en financiële aspecten.
Reageer

Benieuwd hoe grondruil in de stad kan bijdragen aan leegstand- en inrichtingsvraagstukken? Op 16 maart 2017 wordt u bijgepraat over de pilotprojecten, werkwijze en financiële aspecten.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Kadaster organiseren samen de themadag over stedelijke kavelruil in De Munt in Utrecht. De bijeenkomst 'Verder met stedelijke kavelruil' is een vervolg op de Expertmeetings Stedelijke Herverkaveling die door het Kadaster zijn georganiseerd.

 

Programma

Het programma bevat een plenaire opening, waarna twee rondes van workshops volgen. Vanaf 12.00 uur is de inloop en om 13.00 uur is de start van deze bijeenkomst. Frank Tierolff en Peter Heij geven gezamenlijk de aftrap. Frank Tierolff is bestuurder bij het Kadaster; Peter Heij is directeur-generaal Ruimte en Water bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Nicolette Zandvliet spreekt namens Neprom. Yves de Boer rond de opening af met een vlammend betoog; hij is burgemeester van Werkendam en voorzitter klankbordgroep stedelijke kavelruil. Hierna volgen twee rondes met de keuze uit zeven deelsessies. BNG Gebiedsontwikkeling geeft een deelsessie over de werking van generieke middelen. Gedeputeerden Josan Meijers (Gelderland) en Monique van Haaf (Overijssel) gaan in gesprek over hun ervaringen met stedelijke kavelruil. Er is een deelsessie over de werking van een pilotproject en één waarbij er een aantal hulpmiddelen centraal staan. Jan van Rheenen, kavelruilspecialist van het Kadaster, neemt de bezoeker mee in de psychologie van het ruilen. Er is een deelsessie over de rol van de private partijen en tot slot is er een deelsessie over de rol van de gemeenten.

 


Themadag 'Verder met stedelijke kavelruil'

16 maart 2017, De Munt, Utrecht

Aanmelden via  www.eventbrite.nl

Meer informatie over stedelijke kavelruil via www.stedelijkekavelruil.com


 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster