of 59250 LinkedIn

Symposium ‘Romte foar ferkaveljen’

Reageer

AfbeeldingDe provincie Friesland en het Kadaster organiseren in samenwerking met de LTO Nederland op 2 maart een symposium over verkaveling in Friesland. Het symposium draagt de titel: ‘Romte foar ferkaveljen’.

 

Friesland raakt steeds meer versnipperd. Daarom organiseren de provincie Friesland en het Kadaster in samenwerking met de LTO Nederland een symposium over verkaveling in Friesland. Het symposium draagt de titel: ‘Romte foar ferkaveljen’ (ruimte voor verkavelen). Tijdens het symposium belichten deskundigen bedrijfsverkaveling vanuit een bedrijfseconomisch perspectief. Zo stellen we onder andere de vraag: ‘Wat betekent een betere verkaveling voor het bedrijfsresultaat?’ Verder kunt u ervaring opdoen met ‘verkavelen voor groei’ door deel te nemen aan een rollenspel. Tenslotte staan we stil bij de toekomst van verkaveling door antwoord te krijgen op een aantal stellingen.

 

Het belooft een informatieve en bovenal interactieve dag te worden. Het congres vindt plaats op maandag 2 maart in het Van der Valk hotel te Wolvega (Atalanta 10, 8472 CA).


Genodigden

Het symposium is bedoeld voor landbouwers, beleidsmakers bij (semi)overheden en voor organisaties, commissies en werkgroepen die werkzaam zijn in het landelijk gebied. De provincie Fryslân, het Kadaster en LTO Nederland Friesland nodigen u van harte uit.

 

Programma

10.30 uur Inloop

11.00 uur Welkomstwoord door gedeputeerde Johannes Kramer.

11.10 uur Presentatie ‘Historie en trends in de verkaveling’ door Geert van der Veen van de provincie Fryslân.

11.25 uur Presentatie ‘Het economisch belang van verkaveling’ door Lubbert van Dellen van Accon AVM, advies- en accountantsorganisatie voor ondernemers in het MKB.

11.40 uur Vraaggesprek met ervaringsdeskundigen Theo Wijntjes (agrarische makelaar), Jelle Bouma (veehouder te Scharnegoutum) en Doeke Kraak (veehouder te Langelille) over hun ervaringen met kavelruil.

12.00 uur Uitleg over de workshops ‘Verkavelen voor groei’.

12.10 uur Lunch

12.55 uur Workshops ‘Verkavelen voor groei’. Een ieder heeft de mogelijkheid om mee te doen aan een rollenspel.

13.45 uur Plenaire discussie over een aantal stellingen via stemkastjes.

15.00 uur Afsluiting: gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje. 


Aanmelden

U kunt zich tot 23 februari aanmelden door een mail te sturen naar lenie.postma@fryslan.nl. We vragen u daarbij te vermelden: uw naam, woonplaats en de organisatie waarvoor u werkt. In verband met de verwachte opkomst en beschikbare ruimte verzoeken wij u om u tijdig op te geven.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de organisator Albert Visser via 058 - 292 50 41.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster