of 59082 LinkedIn

Samenwerken tegen leegstand kantoren

Reageer

Afbeelding 

 

 

 

 

Robert Koolen, directeur Vastgoed en Beleid bij Heijmans en Bert Hoeve, hoofd afdeling Ruimte en Advies Kadaster tekenen de intentieovereenkomst. 

Heijmans en het Kadaster hebben een intentieovereenkomst getekend om ruilverkaveling in te zetten voor het terugdringen van de kantorenleegstand in Nederland. Beide partijen brengen hun kennis en expertise in om het door Heijmans ontwikkelde herverkavelingsinstrument RealExchange in de praktijk te gaan toetsen en verbeteren.

 

Inzetten herverkavelingsinstrument

Het Kadaster heeft ruime ervaring met herverkaveling. De principes daarvan heeft Heijmans voor de leegstand in de kantorenmarkt vertaald naar Heijmans RealExchange. Door het herverkavelingsinstrument in te zetten kunnen weer volle panden gecreërd worden. Dit houdt in dat bijvoorbeeld verhuurde verdiepingen tussen panden onderling geruild kunnen worden. Vaak is er namelijk sprake van gedeeltelijk leegstaande kantoren. Het concept combineert huurders en maakt verschuivingen mogelijk die ruimte maken om kantoren te herontwikkelen en/of te slopen.

 

Rolverdeling

Het Kadaster zet zijn expertise in voor de verbetering van dit concept en zijn inzicht in de kantorenvoorraad in Nederland. Heijmans benut de eigen kennis van ontwikkelen en bouwen, (duurzame) transformatie en exploitatie voor gebouwen en locaties, vastgoedfinancieringen en installatietechniek. Daarmee kan niet alleen de ruil of herverkaveling worden bedacht maar ook worden waargemaakt.
Beide partijen vullen hiermee elkaar aan en willen zo versneld het concept werkend krijgen.

 

Pilotproject

De partners werken nu aan verschillende pilotprojecten voor de toepassing van Heijmans RealExchange. De eerste pilot wordt momenteel doorlopen en diverse locaties zitten in de verkenningsfase.

 

Meer informatie

Marc  van Geene
T (06) 52 48 15 25

Kadaster Ruimte en Advies

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen