of 59130 LinkedIn

Ron Icke nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Kadaster

Ron Icke nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Kadaster. Hij volgt hiermee Sybilla Dekker op die haar taken als voorzitter RvT na acht jaar neerlegt.
Reageer

Per 1 juli 2017 is Ron Icke RA de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Kadaster. Hij volgt hiermee Sybilla Dekker op die haar taken als voorzitter RvT na acht jaar neerlegt.

Vanwege het aflopen van haar tweede benoemingstermijn per 1 juli 2017 stopt Sybilla Dekker als voorzitter RvT. Ron Icke volgt Dekker op voor de duur van één jaar. Icke is op 1 juni 2010 toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Kadaster en was vice-voorzitter en voorzitter van de auditcommissie. Op 1 juni 2018 verloopt zijn tweede benoemingstermijn.

 

Ron Icke is daarnaast onder andere lid van de Raad van Commissarissen Heijmans N.V., lid Raad van Commissarissen Kas Bank N.V., voorzitter Raad van Commissarissen DPA Group N.V., voorzitter Raad van Commissarissen Domus Magnus Holding B.V. en bestuurslid Stichting Administratiekantoor V.O. Zee.

 

Sybilla Dekker

Sinds 1 juli 2009 was Dekker voorzitter van de Raad van Toezicht van het Kadaster. In de 8 jaar dat Dekker betrokken was bij het Kadaster heeft ze zich ingespannen voor de versterking van de positie van het Kadaster als ZBO, maatschappelijke betekenis van de taken van het Kadaster en het belang van geo-informatie. Daarnaast heeft ze aandacht geschonken aan de ontwikkeling van het thema Diversiteit.

Dorine Burmanje, bestuursvoorzitter van het Kadaster over het vertrek van Dekker: “Met het vertrek van Sybilla verliezen wij een daadkrachtige, toegewijde voorzitter. Met de opvolging in de persoon van Ron Icke heeft het Kadaster een waardige opvolger aankomend jaar.”

Rol Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht oefent onafhankelijk van het bestuur en de minister toezicht uit. De Raad van Toezicht heeft een interne toezichtsfunctie en is daarbij gericht op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken bij het Kadaster. De Raad van Toezicht richt zich bij de vervulling van de taak naar het belang van het Kadaster en weegt daartoe de in aanmerking komende belangen van de bij het Kadaster betrokkenen af.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster