of 59130 LinkedIn

Primeur: linked open data van het Kadaster

Primeur: linked open data van het Kadaster. Het Kadaster heeft de datasets ‘de Digitale kadastrale kaart’ (Basisregistratie Kadaster) en ‘Top10NL’ (Basisregistratie Topografie) als linked open datasets gelanceerd.
Reageer

Het Kadaster heeft de datasets ‘de Digitale kadastrale kaart’ (Basisregistratie Kadaster) en ‘Top10NL’ (Basisregistratie Topografie) als linked open datasets gelanceerd.

Het Kadaster is trots om als eerste (overheids)organisatie geo-datasets met technologie op het hoogste kwaliteitsniveau (5 sterren) aan te kunnen bieden. Op maandag 27 juni 2016 zijn de linked open datasets gepubliceerd. Dit gebeurde tijdens een internationaal symposium van het Platform Linked Data Nederland.

 

Basisregistraties als linked open data
De datasets ‘de Digitale kadastrale kaart’ (Basisregistratie Kadaster) en ‘TOP10NL’ (Basisregistratie Topografie) worden vanaf nu aangeboden als linked open data. Daarnaast bieden we een platform voor het omzetten van geo-data naar linked open data en API’s. Deze services worden ook aangeboden door Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK) via data.pdok.nl.

 

Verdere ontwikkeling in gebruik van linked open data
Sinds 2012 ondersteunen wij het beleid van de overheid om overheidsdata voor iedereen beschikbaar te stellen. Doel hiervan is om innovatie en het gebruik van geo-informatie te stimuleren. Maar alleen open datasets aanbieden is niet genoeg, want de maatschappij vraagt meer van ons.

 

De vragen rondom het Digitaal Stelsel van de Omgevingswet zijn voor ons de aanzet om het gebruik van linked open data te verkennen en toe te passen. Het gebruik ervan voor de twee datasets is slechts het begin. Wij hebben de technologie in huis die de doorontwikkeling van linked open data en API’s mogelijk maakt. Dit is een onmisbare technologie voor de toekomst, en ook een technologie die nooit ‘af’ is. Dat betekent dat we continue blijven vernieuwen en ontwikkelen. Daarnaast onderzoeken we de meerwaarde van deze technologie voor onze algehele dienstverlening en kanalen.

 

Meer informatie?
www.kadaster.nl/dataplatform

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster