of 59250 LinkedIn

Oudere woningverkopers verkochten meer voor minder

Woningverkopers die ouder zijn dan 75 hebben in de jaren na de crisis de verkoopprijs meer laten dalen dan jongere verkopers.
Reageer

Oudere woningverkopers verkochten gedurende de crisis meer woningen voor lagere prijzen. Blijkt uit onderzoek van het Kadaster.

Woningverkopers die ouder zijn dan 75 hebben gedurende de crisis de verkoopprijs meer laten dalen dan jongere verkopers. Bovendien hebben ze in verhouding meer verkocht. Dit blijkt uit analyses van het Kadaster op woningtransacties van 2008 tot en met 2014.

 

Hoe ouder de verkoper, hoe groter de prijsdaling

Het onderzoek laat zien dat verschillende leeftijdsgroepen van verkopers anders hebben gereageerd op de veranderingen in de Nederlandse koopwoningmarkt. Er is een algemene trend zichtbaar: hoe ouder de verkoper, hoe meer de verkoper de prijs heeft laten dalen ten opzichte van de prijs voor 2008.

 

Meerdere verklaringen

Een van de genoemde verklaringen is dat oudere verkopers minder belang hebben dan jongere verkopers bij een hogere verkoopprijs. Oudere woningverkopers kopen meestal geen nieuwe woning meer. Zij hoeven de verkoopopbrengst niet meer te investeren in een nieuwe koopwoning. 

 

Meer weten?

Het onderzoek ‘Oudere woningverkopers verkochten meer voor minder’ vindt u bij de whitepapers van het Kadaster.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster