of 59250 LinkedIn

Nederlandse gebouwen nu INSPIRE-gebouwen

Nederlandse gebouwen nu INSPIRE-gebouwen. De kenmerken van elk gebouw of bouwwerk in Nederland zijn nu volgens dezelfde categorieën opgeslagen als in andere EU-lidstaten
Reageer

Het Kadaster stelt een nieuwe dataset Gebouwen beschikbaar. Gebouwen is – na Adressen - de tweede dataset van het Kadaster die volledig aan Europese INSPIRE-eisen voldoet. Dit betekent dat de kenmerken van elk gebouw of bouwwerk in Nederland volgens dezelfde categorieën zijn opgeslagen als in andere EU-lidstaten. Op deze manier wordt het mogelijk om Nederlandse gebouwen en bouwwerken te koppelen en te vergelijken met gebouwen en bouwwerken van andere lidstaten. Dit biedt veel voordelen bij grensoverschrijdende onderzoeken, projecten en producten.

Actualiteit

De dataset Gebouwen (INSPIRE geharmoniseerd) is samengesteld uit de basisregistraties Adressen Gebouwen (BAG) en Topografie (BRT) en wordt vijf keer per jaar ververst.

 

Bekijken en downloaden

Via Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK) stelt het Kadaster de nieuwe dataset binnen een viewservice (WMS) en als downloadservice (WFS) beschikbaar. PDOK is een samenwerkingsverband met de ministeries Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat en Geonovum.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster