of 59250 LinkedIn

Leegstand verzorgingshuizen risico voor corporaties en zorginstellingen

Reageer

Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en het Kadaster deden onderzoek naar leegstand van verzorgingshuizen. De komende jaren kunnen er voor woningcorporaties en zorginstellingen flinke verliezen ontstaan.

Veel ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Hierdoor gaan er minder mensen naar een verzorgingshuis. Een deel van deze huizen moet daarom de deuren sluiten. Het Kadaster en Aedes-Actiz Kenniscentrum onderzochten de toekomst van dit vastgoed en concludeerden dat er de komende jaren een flinke verliespost kan ontstaan voor woningcorporaties en zorginstellingen. De risico’s blijken wel per regio te verschillen.

 

Risico's in beeld gebracht

Welke toekomst heeft dit zorgvastgoed en wie kunnen hierdoor in de problemen komen? Daar was nog weinig over bekend. Door informatie uit verschillende bronnen te combineren bracht het Kadaster de eigenaren en de ligging van verzorgingshuizen in kaart. In een gezamenlijke verkenning met Aedes-Actiz, het overkoepelende kenniscentrum voor woningcorporaties en zorgondernemers, werden de risico’s van leegstand in beeld gebracht.

 

Lees meer over het onderzoek op de website van Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen/Zorg.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster