of 61441 LinkedIn

Kadaster verrast met diversiteit op de werkvloer

Kadaster verrast met diversiteit op de werkvloer. Er worden hiervoor zelfs bewust werkplekken gecreëerd.
Kadaster Reageer

Landmeters, grenzen en kaarten. Daar staat het Kadaster om bekend. Maar wist u dat het Kadaster zich sterk maakt voor diversiteit? En hiervoor zelfs bewust werkplekken creëert?

Het Kadaster zet diversiteit op de kaart

Diversiteit werkt. Bij het Kadaster weten we dat als geen ander. Daarom lanceren we op maandag 15 oktober de campagne ’Diversiteit maakt kwaliteit’. Met een publiekscampagne dagen we nu andere organisaties uit om het samen nóg beter te doen. Iedereen heeft immers zijn of haar talenten en kwaliteiten. Ongeacht afkomst, geslacht, leeftijd of beperking. Diversiteit zorgt voor gemotiveerde collega’s die elkaar versterken en waar creativiteit de ruimte krijgt.

 

De kracht van het verschil

“Diversiteit staat in feite voor de kracht van het verschil”, aldus bestuursvoorzitter Dorine Burmanje. “Als je allemaal dezelfde type medewerkers hebt, liggen gebrek aan creativiteit en motivatie op de loer. Dat is niet goed voor de medewerker, onze klanten en het Kadaster. Een grote variatie in collega’s zorgt voor een voortdurende afwisseling van denkwijzen en het versterken van elkaars talenten. Dat werkplezier straalt merkbaar af op de kwaliteit van het werk.”

 

Talent actief binnen halen

Talent kent geen grenzen. Bij ons staat de individuele ontwikkeling van talent centraal. We stimuleren dan ook diversiteit op verschillende manieren: we verankeren het in ons personeelsbeleid, we committeren ons aan charters als Talent aan de Top en Diversiteit en we maken er actief ruimte voor vrij. Om plekken in te vullen, werken we onder andere samen met Emma At Work (bemiddelt voor mensen met een chronische ziekte of beperking) en met AutiTalent (bemiddelt voor mensen met autisme). 

 

Benieuwd hoe het Kadaster diversiteit op de kaart zet?

Kijk op kadaster.nl/diversiteit en lees meer over de ervaringen van onze collega’s.

Bijvoorbeeld het verhaal van Bastiaan Kieftenbeld, Portfoliomanager CIO Office. Als een van de eerste medewerkers met een visuele beperking, vertelt hij over de uitdagingen waar je als werknemer en werkgever voor staat. Hij zegt daarover: “Ik krijg de vrijheid om in mijn functie dingen anders te doen als dat nodig is. Doordat de randvoorwaarden er zijn om mijn capaciteiten optimaal te benutten, kan ik de meeste dingen gewoon doen.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Webinar Toekomstbestendige centrumgebieden

Webinar 'Invloed coronacrisis op de Woningmarkt'

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen