of 62284 LinkedIn

Inzages in de Basisregistratie Kadaster vernieuwd

Inzages in de Basisregistratie Kadaster vernieuwd. Het gaat om informatie over objecten, hypotheken en personen. Gebruikers hebben met de vernieuwingen meegedacht.
Kadaster Reageer

Het afgelopen halfjaar zijn de inzages in de Basisregistratie Kadaster (BRK) vernieuwd. Het gaat om informatie over objecten, hypotheken en personen. Onze gebruikers hebben met de vernieuwingen meegedacht.

Verbeteringen

We hebben als Kadaster in afstemming met onze klanten onder andere de rechten overzichtelijker weergegeven, zeker als er sprake is van complexe situaties. Ook is er nu een betere koppeling met de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) en hanteren wij dezelfde schrijfwijze bij adressen. Een deel van de vernieuwde producten heeft een nieuwe naam gekregen. Daarnaast hebben alle producten nu de Kadaster-huisstijl.

 

Ervaringen kandidaat-notaris Lotz

De vernieuwde inzages van het Kadaster zijn door kandidaat-notaris Edwin Lotz van Ten Berge notarissen uit Nijmegen positief ontvangen. Lotz: “Ons kantoor heeft een brede adviespraktijk en daardoor soms te maken met complexe tenaamstellingen van kadastrale percelen. Doordat de gestapelde rechten nu genummerd worden weergegeven is de samenhang goed zichtbaar. Daarnaast worden ook de aantekeningen op de percelen en de rechten duidelijker weergegeven.” Hij heeft nog wel een verbetersuggestie: “Als de oppervlakte in zowel are als vierkante meter zou worden vermeld, is dit voor iedereen praktischer.”

 

24 miljoen inzages per jaar

De diensten Kadaster-on-line en KIK-inzage (de webservice) verzorgen het overgrote deel van de informatieverstrekking uit de BRK. De hele inschrijvingsketen, alle vastgoedprofessionals en vele overheidsdienstverleners zijn hiervan afhankelijk. Dat zijn 30.000 organisaties, met daarachter vele individuele gebruikers. Zij doen met elkaar 24 miljoen inzages per jaar, waarvan inmiddels de helft via KIK-inzage en ook een klein deel via de webwinkel. Op een drukke dag verstrekt Kadaster-on-line meer dan 20.000 producten per uur!

 

Klaar voor de toekomst

Het bestaande systeem voor het bijhouden van de BRK is niet toekomstbestendig en wordt op dit moment in stappen vernieuwd. Het nieuwe systeem biedt betere mogelijkheden om klantwensen, procesverbeteringen en wetswijzigingen te kunnen doorvoeren. Zo is het Kadaster klaar voor de toekomst, zorgt het voor continuïteit in uitvoering en een verbeterde informatieverstrekking. De vernieuwde producten zijn het eerste resultaat hiervan.

 

www.kadaster.nl/vernieuwing-inzage-producten

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Webinar Toekomstbestendige centrumgebieden

Webinar 'Invloed coronacrisis op de Woningmarkt'

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen