of 59179 LinkedIn

Groenfonds en Kadaster samen voor groene doelen

Groenfonds en Kadaster samen voor groene doelen. Meer natuur en een verbeterde landbouwstructuur én groene meerwaarde sneller bereiken
Reageer

Groenfonds en het Kadaster gaan samenwerken op het gebied van natuur, landschap en milieu. Voor een snellere realisatie van gezamenlijke groene doelen. 

De samenwerkingsovereenkomst werd op 31 mei 2017 ondertekend door het hoofd afdeling ruimte en advies van het Kadaster, Bert Hoeve (links op de foto) en de directeur van Nationaal Groenfonds, Jean-Paul Schaaij (rechts op de foto). 

Meer natuur en een verbeterde landbouwstructuur

“We zijn zeer blij met deze samenwerking”, aldus Bert Hoeve. “De samenwerking richt zich met name op groen verkavelen en groen ruilen. De verkavelingsstructuur in Nederland is de afgelopen jaren verslechterd. Daar heeft vooral de agrarische sector last van. Het verbeteren van de agrarische structuur is goed te combineren met het realiseren van natuur- en waterdoelen: schoon water, het beperken van bodemdaling, veelzijdige natuur en weidse recreatie. Daarnaast proberen we met groen ruilen de terreinbeherende instanties te ondersteunen. Wij vullen elkaar uitstekend aan door de jarenlange ervaring en de kennis die is opgebouwd. Op basis van onze data en adviesdiensten begeleiden we het proces en nemen daar de financieringsmogelijkheden van Nationaal Groenfonds in mee.”


Groene meerwaarde sneller bereiken

“Het Kadaster richt zich op mobiliteitsprocessen in het landelijk gebied waarbij natuur, landschap en milieu altijd een belangrijke rol spelen” vult Jean-Paul Schaaij aan. “Het Groenfonds kan deze processen vernieuwen, versnellen en partners verbinden met kennis, netwerk en geld door hen te voorzien van financiering. Uiteindelijk kan een grondruil of verkaveling pas doorgaan als het ook financieel sluitend is. Voor ons is het van belang dat onze financiering altijd een maatschappelijke, groene meerwaarde oplevert. De samenwerking met een professionele partij als het Kadaster bij natuur inclusief verkavelen en groen ruilen, zorgt ervoor dat we die groene meerwaarde sneller bereiken.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster