of 60831 LinkedIn

Aanpak krimpregio’s Groningen

Reageer

Het Kadaster werkt samen met de provincie Groningen aan het oplossen van problemen in krimpregio’s. Stedelijke herverkaveling biedt hierin een oplossing.

De leefbaarheid in De Marne, Eemsdelta en Oost-Groningen staat hoog op de agenda van overheid, corporaties, bewonersorganisaties, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. In deze krimpregio’s in de provincie Groningen ontstaan steeds meer problemen in de particuliere koopsector.

 

Gebundelde krachten

Om de problemen te lijf te gaan, hebben de provincie Groningen, het Kadaster en andere partijen die belang hebben bij of kunnen bijdragen aan de oplossing hun krachten gebundeld. Het Kadaster heeft kennis ingebracht en de mogelijkheden van Stedelijke herverkaveling in deze gebieden geïnventariseerd. Waar is herverkaveling haalbaar en hoe moet het dan worden aangepakt? Hoe ziet het stappenplan eruit? Hoeveel kost het en wie betaalt het?

 

Wettelijke regeling

De experimenten in Groningen hebben aangetoond dat Stedelijke herverkaveling effectief is. Het zou de leegstand van woningen tegen kunnen gaan. Daarom wordt er momenteel in Den Haag gewerkt aan een wettelijke regeling.

 

Stedelijke herverkaveling

Stedelijke herverkaveling is het slim omgaan met eigendom om gebiedsontwikkeling mogelijk te maken. Eigenaren en gebruikers van grond maken hun wensen over het gebied en het eigendom kenbaar. Vervolgens maken ze samen een ruilplan met als uitgangspunt dat niemand er slechter van mag worden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 9046

7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110

7311 KZ  Apeldoorn

T (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meer nieuws

Webinar Toekomstbestendige centrumgebieden

Webinar 'Invloed coronacrisis op de Woningmarkt'

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen