of 59250 LinkedIn

Van bestemmingsplan naar omgevingsplan

Reageer

Zicht op dilemma’s.

Binnenkort krijgen overheden te maken met de transitie naar de Omgevingswet. Gemeenten en provincies zijn daar nu al mee aan de slag door te experimenteren met instrumenten als omgevingsvisie en omgevingsplan. Het wenkend perspectief is: meer ruimte voor nieuwe initiatieven, minder regels en meer flexibiliteit in ruimtelijke plannen.

Maar hoe ga je om met de dilemma’s waar je onherroepelijk mee te maken krijgt? Hoe legitimeer je nieuwe ontwikkelingen wanneer er onzekerheid is over de kwaliteit van bestaande omgevingswaarden? Wat doe je met situaties waarin conflicterende omgevingswaarden dwingen tot keuzes? Over deze dilemma’s en de juridische houdbaarheid van globale ruimtelijke plannen gaat deze sessie.

 

In deze workshop vindt u een afwisseling van kennis (inhoudelijk betrokken consultants) en praktijk (ervaringen vanuit de gemeente Utrecht). Na afloop van de workshop heeft u zicht op de dilemma’s die de nieuwe omgevingswet met zich mee brengt en  weet hoe u deze kunt tackelen.

 

U komt toch ook?

Het Jubileumcongres, waar deze workshop onderdeel van uitmaakt, is uitsluitend bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij een overheidsorganisatie. Het congres is gratis. Voor u een leuke manier om vakgenoten te ontmoeten en kennis en nieuwe inspiratie op te doen onder ander via de aangeboden workshops op de thema’s Bedrijfsvoering, Ruimte en Infra en Sociaal Domein.

 

Inschrijven kan HIER.

 

Door: Peter van de Laak, consultant Milieuregie en Wouter Jan Bolkestein, WJB Advies voor Omgevingsmanagement, interim-manager JS Consultancy. En Wim van Gelder, senior jurist bij de gemeente Utrecht

088 - 33 02 100 Vraag per e-mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Guido Termont

Alpha Tower,

De Entree 19-21

1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding

Meer nieuws

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Whitepapers Ruimte en Milieu

JS Consultancy laat regie werken

Regie komt op verschillende niveaus voor. Maar wat vraagt dit van uw collega's en andere partijen?

 

Wilt u ook een heldere visie op stappen zetten richting regie? Maak een afspraak met Guido Termont: Tel. 06 333 219 61