of 59130 LinkedIn

Felicitaties voor onze nieuwe lichting regisseurs openbare ruimte!

Felicitaties voor onze nieuwe lichting regisseurs openbare ruimte!
Reageer

Onze opleiding Regisseur Openbare Ruimte heeft wederom geresulteerd in een nieuwe lichting enthousiaste regisseurs openbare ruimte!

De afgelopen maanden hebben de deelnemers hard gewerkt en veel geleerd. Ze hebben inzicht gekregen op het gebied van regie binnen de openbare ruimte en hebben ervaren hoe een regisseur zich beweegt binnen het krachtenveld van de interne organisatie, de politiek, bewoners en externe partijen. Tijdens de slotbijeenkomst presenteerden de deelnemers aan elkaar, de docenten en hun eigen collega’s hoe ze de opleiding hebben ervaren en wat ze allemaal hebben geleerd.

 

Een levendige middag waarbij de twee deelgroepen van de leergang elk vol trots hun projectopdracht presenteerden. De eerste groep deed onderzoek naar ‘De Rol van de Regisseur’ en de tweede groep onderzocht de vraag ‘Is mijn organisatie klaar voor Regie?’. Om de spanning wat te verhogen was er een vakjury aanwezig, bestaande uit Betty Mostard van gemeente Arnhem en Guido Termont van JS Consultancy, die professionele feedback mochten geven. Heeft u interesse om een of beide rapporten met de bevindingen te lezen? Neem contact met ons op en we sturen het u toe.

 

Onderzoek

 

Conclusies?

  • De wijze van invoering van regie is sterk afhankelijk van de situatie waarin een gemeente zich bevindt. Onderscheid kan worden gemaakt tussen wel of niet eigen beleid kunnen maken, en wel of geen doorzettingsmacht hebben
  • De rol van de regisseur is vooral verbinden en luisteren. Een goede regisseur dient vanuit een helicopterview de diverse belangen inzichtelijk krijgen en daar vanuit handelen.
  • De opleiding was erg waardevol, zakelijk én persoonlijk. Zo hebben de deelnemers anders leren kijken naar zichzelf en zeggen ze meer zelfinzicht te hebben ontwikkeld.

 

Een opleiding sluit je natuurlijk niet af zonder een mooi certificaat, die programmamanager Ida Wildeboer graag aan alle nieuwe regisseurs openbare ruimte overhandigde. Kortom, een leuke interactieve middag en een erg succesvolle opleiding! Op naar de volgende!

 

Wilt u uw team uitbreiden met een gedreven (tijdelijke) regisseur openbare ruimte? Neem dan contact op met Guido Termont, directeur Ruimte & Infra. Bel 33 32 19 61 of mail naar guidotermont@jsconsultancy.nl

 

Heeft u of iemand in uw team interesse om deel te nemen aan de nieuwe leergang Regisseur Openbare Ruimte? Dat kan! De nieuwe leergang start 9 september 2016. 
Bekijk de opleidingspagina voor meer informatie en/of schrijf u direct in.

 

Heeft u vragen over de opleiding Regisseur Openbare Ruimte? Bel of mail gerust naar Ida Wildeboer, Programmamanager Opleidingen: 06 12 91 90 26 / Vraag per e-mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingContactgegevens

Guido Termont

Alpha Tower,

De Entree 19-21

1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding

Meer nieuws

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Whitepapers Ruimte en Milieu

AfbeeldingRegie in de openbare ruimte

Publieke organisaties op koers

JS Consultancy laat regie werken

Regie komt op verschillende niveaus voor. Maar wat vraagt dit van uw collega's en andere partijen?

 

Wilt u ook een heldere visie op stappen zetten richting regie? Maak een afspraak met Guido Termont: Tel. 06 333 219 61