of 62812 LinkedIn

Inspirerende huisvesting gemeentehuis Opsterland

Inspirerende huisvesting gemeentehuis Opsterland. Optimale facilitering samenwerking en ontmoeting
HEVO B.V. Reageer

De ambtenaren van de gemeente Opsterland die hun thuisbasis hebben in het gemeentehuis in Beetsterzwaag ervaren krapte. Daarnaast is er behoefte om meer en beter integraal te kunnen werken in een gemeentehuis waar samenwerking en ontmoeting optimaal wordt gefaciliteerd.

Ook wordt de wens om tijd- en plaatsonafhankelijk te kunnen en willen werken, ondersteund door de hedendaagse technologie, steeds meer door de medewerkers geuit. De gemeente wil daarnaast de ingezette koers tot gekanteld werken een stap verder brengen, dus medewerkers uitdagen om zelf verantwoordelijkheid te pakken en creativiteit ten toon te spreiden. Dus een mindset en cultuurverandering in beweging zetten, ondersteund door passende huisvesting.

 

Om te onderzoeken waar de fysieke knelpunten zitten in het gemeentehuis en wat de ambities zijn met betrekking tot Anders Werken, ondersteund door de juiste middelen op gebouwniveau en ICT-niveau, hebben wij met een vertegenwoordiging uit de organisatie in beeld gebracht hoe de ideale manier van werken eruitziet en wat dit betekent voor de noodzakelijke gebouwaanpassing.

 

Op basis van de visie op Anders Werken is de ruimtebehoefte vastgesteld. Er is een gebouwschouw uitgevoerd om de mogelijkheden en onmogelijkheden van aanpassing van het gebouw inzichtelijk te maken. Uiteindelijk zijn enkele huisvestingsscenario’s inclusief kostenraming uitgewerkt. Hiermee is de basis gelegd om in de toekomst gefaseerd tot aanpassing van het gemeentehuis te komen. Daarbij vormt duurzaamheid, in het kader van de missie van de gemeente om in 2035 volledig energieneutraal te zijn, een belangrijk thema.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met Alexandra Meeuwisse, telefoon 073 6 409 409 / alexandra.meeuwisse@hevo.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingHEVO B.V.

Statenlaan 8

5223 LA  's-Hertogenbosch

 

Postbus 70501

5201 CB 's-Hertogenbosch

 

+31 (0)73 6 409 409

info@hevo.nl

www.hevo.nl


www.rpmbyhevo.nl : bouwen zonder risico’s.

Opdrachtgevers (gemeenten) krijgen : Zekerheid op prijs, planning én kwaliteit inclusief invloed op het proces. Dat garanderen wij bij Risicodragend Projectmanagement, kortgezegd RPM.

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers