of 60264 LinkedIn

Herhuisvesting fusiegemeente Meierijstad

Herhuisvesting fusiegemeente Meierijstad. Drie pijlers: sociaal-maatschappelijk, ruimtelijk en economisch
HEVO B.V. Reageer

Sinds 1 januari 2017 zijn de gemeenten Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel gefuseerd tot één gemeente: Meierijstad. De visie op deze nieuwe gemeente, de besturingsfilosofie en de manier waarop de dienstverlening wordt vormgegeven zijn al eerder opgesteld. Er zijn drie belangrijke pijlers: sociaal-maatschappelijk, ruimtelijk en economisch.

AfbeeldingZaakgericht

De fusie betekent ook verandering qua huisvesting, waarbij meteen een andere manier van werken is geïntroduceerd (‘zaakgericht’). Wij hebben Meierijstad hierin ondersteund. Zowel met advies, als met de daadwerkelijke verbouwing en verhuizing. Samen met een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de drie gemeenten die zich bezighouden met huisvesting, vastgoed en facilitaire zaken, voerden wij een scenario-onderzoek uit.


Verduurzamen

Dit resulteerde in een huisvestingsplan waarin de huisvesting van de nieuwe organisatie werd omschreven, onderbouwd met bijbehorende budgetramingen. Aansluitend hebben wij met de werkgroep een onderzoek verricht naar de mogelijkheden om de huisvesting te verduurzamen. Vervolgens stelden wij het werkconcept - uitgewerkt in een Programma van Eisen, een inrichtingsontwerp, een ICT-concept en een veranderagenda - op.

 

Herhuisvesting

Concreet betekende dit dat wij het projectmanagement voerden voor: herhuisvesting van het gemeentehuis in Veghel, inclusief het vervangen en verduurzamen van de gebouwinstallaties; huisvesting van een servicepunt, de griffie en de raad in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode en huisvesting van een servicepunt in cultureel centrum Het Spectrum in Schijndel.

 

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Mark van der Vliet, telefoon (073) 6 409 409 / Mail Mark.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingHEVO B.V.

Statenlaan 8

5223 LA  's-Hertogenbosch

 

Postbus 70501

5201 CB 's-Hertogenbosch

 

+31 (0)73 6 409 409

info@hevo.nl

www.hevo.nl


www.rpmbyhevo.nl : bouwen zonder risico’s.

Opdrachtgevers (gemeenten) krijgen : Zekerheid op prijs, planning én kwaliteit inclusief invloed op het proces. Dat garanderen wij bij Risicodragend Projectmanagement, kortgezegd RPM.

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers