of 64740 LinkedIn

Eerste woonzorggebouw voor ouderen op IJburg

Eerste woonzorggebouw voor ouderen op IJburg. Duurzaam en energieneutraal houten woongebouw
HEVO B.V. Reageer

HEVO heeft een overeenkomst gesloten met het Apollo Zorgvastgoedfonds voor de ontwikkeling van een woonzorgcomplex op IJburg Amsterdam. Het nieuwe woonzorgcomplex Eyckstaete op IJburg wordt een mix van seniorenwoningen, woningen voor mensen met een zwaardere zorgbehoefte en woningen voor zorgmedewerkers, gecombineerd met collectieve ruimten en een levendige plint. Het circulaire gebouw zal de entree van het Haveneiland een nieuw aangezicht geven.

Michel van Oostvoorn, Apollo Zorgvastgoedfonds: ‘Er is in Amsterdam een grote behoefte aan woningen voor ouderen. Dat geldt zeker ook voor IJburg, een snel groeiend gebied van de stad waar nog we nu het eerste wooncomplex voor ouderen kunnen realiseren. We zijn erg blij met de samenwerking met HEVO. Hierdoor zijn we in staat om het project dat we samen met SeARCH, DGMR en Amstelring hebben opgesteld nu daadwerkelijk te realiseren’. Het Apollo Zorgvastgoedfonds wordt beheerd door Hartelt Fund Management.

 

Er wordt op IJburg een duurzaam en energieneutraal houten woongebouw voor senioren en/of mensen met een zware zorgbehoefte gerealiseerd op een mooie locatie in Amsterdam. ‘We realiseren een woongebouw waarin ouderen zelfstandig kunnen wonen en waar ouderen ook zorg kunnen krijgen. Tegelijkertijd realiseren we ook woningen voor zorgmedewerkers in de middenhuur. Er wordt uitgegaan van het feit dat ouderen hun leven zo normaal als mogelijk blijven leiden en dus ook zelfstandig kunnen wonen. Natuurlijk is er dan zorg aanwezig die aan huis kan worden geleverd indien nodig. De woningen zijn daarvoor geschikt’, aldus René Lolkema van HEVO.

 

HEVO heeft een turnkeyovereenkomst gesloten met Apollo Zorgvastgoedfonds voor de verdere ontwikkeling van dit woongebouw in Amsterdam. Het plan wordt het komende jaar verder uitgewerkt. De verwachte start bouw is eind 2022.

 

Zorgorganisatie Amstelring, architectenbureau SeARCH, duurzaamheidsspecialist DGMR en het Apollo Zorgvastgoedfonds wonnen de tender van de gemeente Amsterdam voor de bouw van dit woonzorgcomplex. De nieuwe appartementen worden aangeboden aan senioren die zelfstandig met zorg aan huis willen wonen en aan mensen met een zwaardere zorgondersteuningsbehoefte.

 

Foto header: v.l.n.r.: René Lolkema (HEVO), Ewoud van der Sluis (HEVO), Victor Gulickx (Apollo) en Michel van Oostvoorn (Apollo)

 

Afbeelding

Bron: Search 

Afbeelding

Bron: Search

 

Meer weten?

Neem dan contact op met René Lolkema, telefoon 073 6 409 409

Mail René

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingHEVO B.V.

Statenlaan 8

5223 LA  's-Hertogenbosch

 

Postbus 70501

5201 CB 's-Hertogenbosch

 

+31 (0)73 6 409 409

info@hevo.nl

www.hevo.nl


www.rpmbyhevo.nl: bouwen zonder risico’s.

Opdrachtgevers (gemeenten) krijgen: Zekerheid op prijs, planning én kwaliteit inclusief invloed op het proces. Dat garanderen wij bij Risicodragend Projectmanagement, kortgezegd RPM.

Kennisbijeenkomst en Studiedag

Kennisbijeenkomst 'Circulaire nieuwbouw op onderwijscampus Christelijk Lyceum Veenendaal' op donderdag 25 november 2021. Meer informatie.

 

Studiedag 'Hoe bouw ik een school?' op dinsdag 15 maart 2022 (09.00 - 16.30 uur), locatie kantoor HEVO 's-Hertogenbosch. Meer informatie.

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers