of 63946 LinkedIn

Wijziging van de Regeling beoordeling luchtkwaliteit in werking getreden

Stallen en fijn stof; meer ruimte in de regelgeving voor innovatieve ontwikkelingen.

Op 1 november 2017 is een wijziging van de Regeling beoordeling luchtkwaliteit in werking getreden. Met deze wijziging is de mogelijkheid gecreëerd voor bestuursorganen om bij de beoordeling van de luchtkwaliteit gebruik te maken van andere gegevens, andere emissiefactoren, dan de emissiefactoren die zijn gepubliceerd (de 'fijnstoflijst') en in beginsel op grond van de regeling gelden.

Aanleiding

Sinds de inwerkingtreding van het Besluit emissiearme huisvesting is het niet meer mogelijk om in nieuwe stallen huisvestingssystemen of technieken toe te passen die niet als zodanig zijn opgenomen op de fijnstoflijst. Niet specifiek aangeduide huisvestingssystemen of technieken vallen volgens deze lijst onder de categorie 'overige huisvestingssysteem', waarvoor een hogere emissiefactor geldt. De wijziging moet meer ruimte bieden voor innovatie van huisvestingssystemen of technieken die een verbetering van de luchtkwaliteit opleveren.


Geen bijzondere emissiefactor

De nieuwe regeling doet denken aan de proefstalregeling ammoniak. Anders dan bij de proefstalregeling ammoniak, wordt er voor de afwijking van de emissiefactoren voor zwevende deeltjes geen bijzondere emissiefactor vastgesteld, maar betreft het enkel een goedkeuring door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat voor andere gegevens in een concreet geval.

 

Meer weten over fijn stof en stallen? Lees bijvoorbeeld onze annotatie bij de uitspraak van de Raad van State van 21 december 2016 over fijn stof en de plattelandswoning of neem contact op.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier