of 65101 LinkedIn

Wiebe van de Rijt

Advocaat

Wiebe van de Rijt is werkzaam binnen de sectie Overheid & Vastgoed. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het bestuurs(proces)recht en het omgevingsrecht, met accenten op onder meer ruimtelijke ordening en algemeen milieurecht. Met zijn masterscriptie heeft hij zich tevens gespecialiseerd in aardwarmtewinning.

 

Wiebe is cum laude afgestudeerd voor de master Staats- en bestuursrecht met een specialisatie in het omgevingsrecht. De passie voor het vak is ontstaan door de gerichte bijdrage die hij kan leveren aan de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland waarbij duurzaamheid een grote rol speelt.

 

Door zijn passie en specialisatie op genoemde gebieden is Wiebe in staat om zijn cliënten te adviseren op uiteenlopende vraagstukken omtrent ruimtelijke ordening, milieurecht en natuurbeschermingsrecht. Verder is hij in staat zijn cliënten te helpen in de realisatie van woningbouwprojecten, bedrijventerreinen en duurzame projecten zoals geothermie, windparken en zonneparken.

 

Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Wiebe tevens junior-docent bestuursrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hier draagt hij zijn kennis en enthousiasme voor het vak graag over op studenten.


Nevenfuncties

  • Junior-docent bestuursrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen


Opleiding

  • Radboud Universiteit Nijmegen

 

Expertisegebieden


Expertises


Branches

 

  • Duurzame energie: ‘afsluitboete’ gasverlater verleden tijd?

    1 reactie

    AfbeeldingOm de gestelde klimaatdoelen uit het klimaatakkoord van Parijs te behalen, heeft het kabinet op 28 juni 2019 het nationale Klimaatakkoord gepresenteerd. In dit klimaatakkoord heeft het kabinet afgesproken dat in 2050 zeven miljoen woningen en één miljoen gebouwen van het aardgas af moeten.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier